02-15-2005, 06:12 PM
eh eh idiotyzm. w myśleniu metal-brudas,stanaista, czy też punk-anarchista obiawiają się typowe dla ludzi : wścibstwo, rasizm (kulturowy
), głupota, chamstwo, zazdrość (rzadziej), debilizmy i zwyczajny brak tolerancji.
mam znajomego, który powiedział mi kiedyś, że jak widzi metala, który ma długie włosy i słucha głośno "swojego metalu" w autobusie, to ma ochote mu zajebać (kolega też charakteryzuje się nienawiścią do żydów itp. choć rasistą, czy nacjonalistą bynajmniej nie jest - ot zwykły koleś), ale gdy zobaczy w szkole takiego metala, "normalnego" tyle ze glany i czarny ubiór, to nic do niego nie ma.
czesto nie rozumiem ludzi. o co im chodzi w takim poje*** myśleniu ?? czesto, gdy spotkam się z jakąś dyskryminacją czy też wścibstwem u jakiejś osoby (bez wg. na wiek) mam ochotę jej to wygarnąć na głos, czy też czasem zwymyślać taką osobę niebanalnymi przekleństwami !! po prostu nie wyrabiam, gdy widzę jak dana osoba potrafi być chamska i wścibska w stosunku do każęgo, bez względu na słuchaną muzykę !!!
osobiście ubieram się najzwyczajniej na świecie, choć powoli wzbogacam się w koszulki, bluzy, pieszczochy (
) i inną odzież w kolorach ciemniejszych. a TEJ muzyki słucham od dobrych paru lat.
nie mialem nigdy incydentów w związku z tym czego słucham, bo po moim stylu ubierania się nie mozna tego zauwazyc. ale to na pewno się zmieni, a ja zwyczajnie mam to w pupie.
a co do tych powszechnych stereotypów to idotyzm wcale nie trzeba się ubierać na czarno, aby być stanistą-anarchistą-pacyfistą-poganinem. - to kwestia wnętrza człowieka i jego poglądów, które, uważam, należy szanować, choćby były utopijne...
to tyle.
pozdrawiam
), głupota, chamstwo, zazdrość (rzadziej), debilizmy i zwyczajny brak tolerancji.mam znajomego, który powiedział mi kiedyś, że jak widzi metala, który ma długie włosy i słucha głośno "swojego metalu" w autobusie, to ma ochote mu zajebać (kolega też charakteryzuje się nienawiścią do żydów itp. choć rasistą, czy nacjonalistą bynajmniej nie jest - ot zwykły koleś), ale gdy zobaczy w szkole takiego metala, "normalnego" tyle ze glany i czarny ubiór, to nic do niego nie ma.
czesto nie rozumiem ludzi. o co im chodzi w takim poje*** myśleniu ?? czesto, gdy spotkam się z jakąś dyskryminacją czy też wścibstwem u jakiejś osoby (bez wg. na wiek) mam ochotę jej to wygarnąć na głos, czy też czasem zwymyślać taką osobę niebanalnymi przekleństwami !! po prostu nie wyrabiam, gdy widzę jak dana osoba potrafi być chamska i wścibska w stosunku do każęgo, bez względu na słuchaną muzykę !!!
osobiście ubieram się najzwyczajniej na świecie, choć powoli wzbogacam się w koszulki, bluzy, pieszczochy (
) i inną odzież w kolorach ciemniejszych. a TEJ muzyki słucham od dobrych paru lat.nie mialem nigdy incydentów w związku z tym czego słucham, bo po moim stylu ubierania się nie mozna tego zauwazyc. ale to na pewno się zmieni, a ja zwyczajnie mam to w pupie.
a co do tych powszechnych stereotypów to idotyzm wcale nie trzeba się ubierać na czarno, aby być stanistą-anarchistą-pacyfistą-poganinem. - to kwestia wnętrza człowieka i jego poglądów, które, uważam, należy szanować, choćby były utopijne...
to tyle.
pozdrawiam
By moonlight we ride ten thousands side by side
With swords drawn held high our whips and armour shine
Hail to thee our infantry still brave beyond the grave
All sworn the eternal vow the time to strike is now
With swords drawn held high our whips and armour shine
Hail to thee our infantry still brave beyond the grave
All sworn the eternal vow the time to strike is now