02-13-2005, 03:36 PM
Ja takze podpisuje sie pod tym postem! Juz od pewnego czasu denerwuja mnie posty w style kto jest true lub nie true- ludzie to zakrawa na smiesznosc. Zaden z zespolow przez niktorych z Was wymienianych(chodzi glownie o Dimmu czy Kredki) nie jest pozerski. Jesli chcielibysmy wszystkich tak szufladkowac to wyszloby na to ze caly black to jedno wielkie pozerstwo! Spojrzcie na wyniki sondy o tym czy muzyka idzie w parze z ideologia- zdecydowana wiekszosc powiedziala ze nie idzie- wiec jestescie pozerami???Po co sluchacie tej muzy? Oczywiscie znajdzie sie grupa osob ktora nadal bedzie uwazala ze gniot ktory nie sprzedal 10 plyt jest najlepszy i wogole rzadzi calym undergroundem- ale tutaj nie o to chodzi zeby sprzedawac jak najmniej, ale zeby utrzymac jakis poziom, a zespoly ktore plyt nie sprzedaja poziomu nie maja! Kolejna sprawa to kwestia image'u ktory tak bardzo nie podoba Wam sie u DB czy COF- hmm, a co pokazuja ulubiency tacy jak Immortal przykladowo? To element przedstawienia, symbol, oprawa wizualna...moze i bedziecie chcieli mnie zjesc, ale przyznaje sie ze jestem fanem Kredek(no moze oprocz tego co pokazali na ostatniej plycie) i Dimmu i z pewnoscia nie sa to czysto komercyjne zespoly, tez zaczynali od grania po zatechlych salach itp. miejscach, tyle ze ludzie ich zauwazyli i podniesli do rangi ikon BM(no moze Kredki to niezbyt czysty black, a i Dimmu troche do tego brakuje
) Mowicie ze Kredki pchaja sie do MTV...a ogladaliscie moze niecenzurowany teledysk From Cradle To Enslave? MTV z pewnoscia leci na takie kaski
Kolejna sprawa ktora chcialem poruszyc to sprawa Pagan i Black metalu jako diametralnie roznych(chodzi o warstwe merytoryczna) kierunkow. Dlaczego w sondzie The best of Black zawitaly takie zespoly jak np. Burzum? Przeciez to nie satanistyczny black tylko poganski metal, a jak wiemy poganie nie uznaja istnienia boga, a co za tym idzie, jego tworu- szatana...i gdzie tu logika? Tyle co mialem do powiedzenia, nie jebcie mnie za ostro
) Mowicie ze Kredki pchaja sie do MTV...a ogladaliscie moze niecenzurowany teledysk From Cradle To Enslave? MTV z pewnoscia leci na takie kaski
Kolejna sprawa ktora chcialem poruszyc to sprawa Pagan i Black metalu jako diametralnie roznych(chodzi o warstwe merytoryczna) kierunkow. Dlaczego w sondzie The best of Black zawitaly takie zespoly jak np. Burzum? Przeciez to nie satanistyczny black tylko poganski metal, a jak wiemy poganie nie uznaja istnienia boga, a co za tym idzie, jego tworu- szatana...i gdzie tu logika? Tyle co mialem do powiedzenia, nie jebcie mnie za ostro
Live Like An Angel, Die Like A Devil