05-15-2006, 06:09 PM
warsadal napisał(a):Ambivalent napisał(a):Niedzielan? Przypomnij mi choć jeden dobry mecz w kadrze poza spotkaniem z Węgrami w eliminacjach. Lecz, zgadzam się, między tą dwójką możnaby się zastanowić.Cytat:Ale pierdolisz. Żurawski, Saganowski, Frankowski, Rasiak- wskaz mi lepszych polskich napastników.
Od Rasiaka ? Prosze : Niedzielan, Sosin, Jeleń ,Piechna, Włodarczyk, Brożek.
Sosin? Gra w słabiutkiej (słabszej niż nasza Oreńdż) lidze.
Jeleń? Strzela mało, nie ma doświadczenia, wczoraj nawet z WO zagrał słabiutko.
Piechna? 6 bramek w tej rudzie, bez formy.
Włodar? lol?
Ha ha ha ha
Niedzielan - gra w pierwszej lidze holenderskiej, 10 bramek i kilka asyst, najlepszy strzelec zespolu. Choc jeden ? Hmmm finał turnieju na Ukrainie. Jego szybkosc jest niezaprzeczalnym aututem, ktorej brak u reszty (u jednych bardziej u drugich mniej). Idealny do gry z kontry. Jako ,ze oprocz gry skrzydlami tylko ta nam dobrze wychodzi to w sumie grzech go nie brac... no ale nie ja o tym decyduje.
Sosin - czy słabszej ? nie wydaje mi sie. Jego klub spokojnie by sie utrzymał w naszej Ekstraklasie. 3-krotna korona krola strzelcow z rzedu jednak cos znaczy. Dobra gra głowa,akurat za Rasiaka.
Jeleń - 8 bramek w Ekstraklasie. Zdobyty Puchar Polski z zespolem. Gdyby grał w mocniejszym klubie np. Wisle albo Legi spokojnie by sie lepiej prezentował. Dobry technicznie, nie bojacy sie dryblingu. Mogacy grac zarowno w ataku jak i na skrzydle. W klubie gra troche nierowno (ale w sumie ciezko jest samemu ciagnac caly zespol przez caly sezon) ale w reprezentacji zawsze trzyma rowny dobry poziom. Wczoraj zreszta tez zagrał dobry mecz. Jeden z najlepszych na boisku.
Piechna - 21 bramek w polskiej pierwszej lidze. Krol strzelcow. Fakt ,ze teraz troche pod forma ale to typowy łowca bramek. W zasadzie taka gorsza wersja Franka. Jest chyba 3 czy 4 raz z rzedu krolem strzelcow w danej lidze. A to warte jest jednak uwagi i pokazuje ,ze to nie przypadek. Zreszta tak samo jak u Sosina.
Włodarczyk - jak dla mnie taki poziom Rasiaka. Gra w mocnym polskim klubie. Szczegolna wada to mała skutecznosc w porowaniu do posiadanych okazji. Jesli by wykorzystywał z 50 % sytuacji, ktore ma to spokojnie by byl krolem strzelcow.
Brozek - Tutaj wlasciwie analogiczna sytuacja jak u Włodarczyka.
Cytat:Moim zdaniem na MŚ powinni jechać obaj. Sagan jest lepszy powinien grac w pierwszej jedenastce.
Co do Sagana to dzis przeczytałem njusa z wywiadem z Tomaszewskim i jedno zdanie przykuło moja uwage:
"Wcale mnie nie dziwi, że Vitoria spadła z ligi portugalskiej, skoro Saganowski wykorzystuje jedną z sześciu okazji "
Ciezko sie nie zgodzic