11-14-2005, 08:41 PM
Jeśli płyta będzie dobra, to będę jej słuchać- podoba mi się wiele zespołów anglojęzycznych. Ale KAT zraził mnie tym, że wokal był po polsku, a teraz, kiedy zmieniają wokalistę to język polski nagle wypada z gry. I chyba faktycznie za granicą po angielsku mają większe szanse, ale czy to też nie jest z kolei wypięcie się na swoich fanów (i słuchaczy) z polski? Co ze starymi utworami, które chciałabym usłyszeć np. na koncercie? Też już tylko po angielsku? TEGO właśnie nie rozumiem. Może faktycznie kiedyś posłucham nowej płyty KATa, ale nie w najbliższym czasie, bo na razie po prostu straciłam cały szacunek dla tego zespołu. A nowy wokalista jeśli jest polakiem i chce śpiewać z polskim zespołem, którego część utworów jest po polsku to powinien UMIEĆ lub NAUCZYĆ się polskiego. Ale widocznie jestem jedyną osobą, która jeszcze uważa, że każdy powinien szanować swój ojczysty język, nawet jeśli nie jest zagorzałym (lub w ogóle
) patriotą. (ja nie jestem ale poszanowanie i jakieś przywiązanie do polskiego mam
)
) patriotą. (ja nie jestem ale poszanowanie i jakieś przywiązanie do polskiego mam
)
Artelien Pani Świata Mroku
"Emus deus ex i wielu innych świat szuka ofiar, świat szuka winnych!"
"Emus deus ex i wielu innych świat szuka ofiar, świat szuka winnych!"