12-07-2004, 09:27 PM
varduum napisał(a):sa popularni za sprawa ostatnich krazkow, a wiekszosc "fanow", ktorzy niedawno polubili ten zespol ubostwia jedynie RTR i STYE, nie doceniajac geniuszu wczesnych plyt, lub wogole je olewajac, taka postawa mnie po prostu wkurwia, zespol na wlasne zyczenie zdobywa grono nowych "fanow", ktorzy sluchaja ich muzy, bo podobaja im sie np. czysto spiewane refreny i przesadna melodyjnosc utworow, zobaczy taki malolat teledysk na VIVIE lub co gorsza na MTV, spodoba mu sie za pierwszym razem i od zaraz mysli ze slucha ekstremalnego metalu, zauwazam, ze wsrod poczatkujacych metali sluchanie IF stalo sie trendem, podobnie ma sie rzecz z np. Iron Maiden lub Nightwish, boje sie rosnacej popularnosci tego zespolu, poniewaz rosnie ona tam, gdzie rosnac nie powinna, czyli wsrod ludzi nie majacych pojecia o metalu, skad przeciez IF sie wywodzi
Napewno nigdy nie napisałbym o IF, że stali się popularni przez dwie ostatnie płyty i dzięki nim zwiększają sobie grono 'fanów' - stwierdzenie wyssane z palca moim zdaniem i nie rozumiem na jakiej podstawie sformułowane (najbliższe otoczenie, okolica, miasto? - mżonki).
IF z całą pewnością nie jest zespołem który ma tysiące fanów w Polsce.
Co do teledysków w stacjach telewizyjnych typu MTV ---> jeżeli oglądasz i rzeczywiście widzisz ich teledyski parę razy dziennie albo chociażby raz to masz rację, ale jeżeli nie oglądasz i nie masz o tym pojęcia to po co się wypowiadać na ten temat tym samym uogólniając i twierdząc, że przez to zdobywają rzesze 'miłośników'.
Wśród 'początkujących metali nie zauważyłem działania IF'. Iron Maiden czy czegoś równie 'klasycznego' owszem, chociaż nie na własnym przykładzie bo nigdy nie słuchałem i nie mam zamiaru słuchać IM czy Nightwish'a.
To by było na tyle.
Skippyâ˘
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."