01-14-2005, 12:42 PM
Ktoś zapytał ile przeciwnicy piractwa wydają na płyty: otóż już mówię: kupuję jakieś 2-5 płyty w miesiącu. Czyli wydaje na to 100-250 zł, zależy od stanu funduszy w danym miesiącu. Większość zamawiam na stronie: www.mystic.com.pl ponieważ mają dość niskie ceny(48 zł za płytę) i sporo promocji. Powyżej 250 zł za przesyłkę nic nie płacę. A ceny wszystkich kaset obniżyli do 8 zł!
CZasem w Empiku czy Media Markt mozna kupić jakąś perełkę po niewiarygodnie niskiej cenie.
Zeby nie było niedomówień dodam że jeszcze nie pracuję, a moi rodzice nie mają znowu aż tak wielkich funduszy. Często zakup płyty w moim przypadku jest wynikiem oszczędzania i bardzo skromnego życia. (rzuciłam nawet palenie :p i prawie nie piję
). Ubrania kupuję też bardzo żadko, i prawie zawsze w lumpeksach. Po co o tym wszystkim was informuję? otóż na moim przykładzie chcę pokazać że da się kupować oryginalne płyty. Jestem bardzo dumna z moich zbiorów ( mam już coś koło 150 ). Podchodzę do tego również kolekcjonersko, kolekcjonuję bowiem całe dyskografie ulubionych kapel. Moi znajomi się śmieją że jestem maniaczką
), ale dobrze mi z tym.
Naprawdę zachęcam do zmiany podejścia i kupowania tylko oryginalnych płyt. :!:
CZasem w Empiku czy Media Markt mozna kupić jakąś perełkę po niewiarygodnie niskiej cenie. Zeby nie było niedomówień dodam że jeszcze nie pracuję, a moi rodzice nie mają znowu aż tak wielkich funduszy. Często zakup płyty w moim przypadku jest wynikiem oszczędzania i bardzo skromnego życia. (rzuciłam nawet palenie :p i prawie nie piję
). Ubrania kupuję też bardzo żadko, i prawie zawsze w lumpeksach. Po co o tym wszystkim was informuję? otóż na moim przykładzie chcę pokazać że da się kupować oryginalne płyty. Jestem bardzo dumna z moich zbiorów ( mam już coś koło 150 ). Podchodzę do tego również kolekcjonersko, kolekcjonuję bowiem całe dyskografie ulubionych kapel. Moi znajomi się śmieją że jestem maniaczką
), ale dobrze mi z tym.
Naprawdę zachęcam do zmiany podejścia i kupowania tylko oryginalnych płyt. :!: