04-17-2010, 09:27 AM
Krzychun napisał(a):Tupolew nie był żadną kupą złomu.No jakby tu powiedzieć, 20 lat to nadal 20 lat, zwłaszcza, że przez ten czas mogły się nieźle zmienić standardy bezpieczeństwa zaimplementowane w budowie samolotu. Takiego czegoś remonty raczej nie zawierają. Ale ogólnie macie racje, nie było z tym samolotem tak strasznie, ja tylko uważam, że mogło być lepiej.
1. Remonty nie polegały na lakierowaniu i dorabianiu plastikowych felg. Awionika była modernizowana.
2. Tak jak w przypadku samochodów mamy przebieg, tak w samolotach mamy nalot. TU wylatał ok. 5000 godzin, czyli tyle ile maszyna pracująca dla komercyjnej linii w dwa lata.
3. Czytałem na forum fanów lotnictwa, że TU ma lepszy rating bezpieczeństwa niż boeing 787 a nowe Embraery LOTu zaliczają mnóstwo usterek.
Ja się ze śmierci kaczora czy tej feministki nie cieszę - gdyby powiesić ich za szkodliwą działalność to ok. Ale oni teraz są męczennikami.
Cytat:W każdym razie, żaden trzeźwo myślący człowiek nie będzie rozpaczał nad losem ludzi, którzy nie dość, że pasożytowali na krwi, pocie i łzach ciężko harujących ,,Polaków", to jeszcze na dodatek majacych czelność od 20 lat co każdą pierdoloną kadecję, pod róznymi szyldami, cynicznieO twoim skrajnym pozerstwie i zgrywaniu madafaka już się wypowiadałem. Tymi słowami jedynie potwierdzasz, nie zbijasz.
Necro Desecrator napisał(a):,,świadomość klasową" takiego przeciętnego Kowalskiego - człowieka-robota, któremu wydaje się, że coś tam wie, a w rzeczywistosci od matrixa dzieli go już własciwie tylko krok,osoby, wedle której żal po czyimś odejściu powinien być wprost proporcjonalny do częstotliwości występowania tego reptiliona w tv (ni mniej ni więcej to wynika z jego bełkotu).
Świadomość klasowa? Używasz marksistowskich pojęć i porównań. Nawet twój kochany korwin mikke krytykuje taką metodę odniesień do rzeczywistości. Ilekroć robisz jakieś pojazdy na socjalizm, wywołujesz u mnie salwy śmiechu. Tak samo jak niechlujnie odwołujesz się do koncepcji filozoficznych (vide twoje odniesienie do Hobbesa kiedyś, totalne bzdury, widać, że nie czytałeś

Do twoich debilizmów z reptilionami nie trzeba się odnosić, dają jedynie świadomość, że twoja mentalność niewiele się różni się od przeciętnego tępego amerykańskiego grubasa.
Cytat:a juz takie padaki:Jasne, tylko że gdybym tego nie powiedział bankowo wysunąłbyś takie wnioski. Wykazujesz się jeszcze większą lewizną umysłową, niż ludzie, którym ją zarzucasz.
Zoltan napisał(a):Zresztą, z kim ja o tym gadam, zaraz necro powie, że ten wypadek, to był zgodny z naturą "dobór naturalny"to juz nawet nie przykład głupoty, a raczej dowód na niestosowanie się do terapii zaleconej przez psychiatrę
Ale ja nie będę dyskutował na takie tematy z ludźmi, którzy nadal wierzą w słuszność dawno wymarłych koncepcji fizjokratycznych i w extrema idące na prawo, w dodatku odwołując się jedynie do założeń teoretycznych. Zajrzyj dzieciaku czasem do książek, oglądanie korwina na jutubie to trochę za mało, żeby mieć dobrą wiedzę o świecie.