11-21-2007, 11:35 PM
Nawet nie wiedziałem, że jest tutaj taki temat. Jak go zakładano to mnie tu jeszcze nie było ; (
Ulubione Currenty wymienie jeszcze raz, dla potrzeb tematu. Bardzo lubię np. "Island", "Swastikas For Goddy", "Soft Black Stars" czy "Imperium".
. Większość podanych znam, nie znam właśnie Sopor Aeternus, Boyd Rice & Friends i Der Blutharsh. Sprawdzę, skoro dobre.
Może by z tego zrobić jeden duży temat o neo-folku?
Ja ze swojej strony polecam The Well Of Sadness, Majdanek Waltz czy z nieco innych klimatów, ale też dla fanów Currenta (przynajmniej tak mi się zdaje), Blood Axis. Mocna rzecz. Fajnie też zrobili "Walked in line" Joy Division.
seelenleib napisał(a):Sam Tibet byl tez czlonkiem legendarnego Psychic Tv i 23 Skidoo.Od Psychic TV się kiedyś zaczęło słuchać. Pan Genesis-P dzisiaj niszczy, no ale jest geniuszem i ma do tego prawo... 23skidoo poznałem niedawno - "Seven songs" ale na razie nic o tym nie będę pisał.
Ulubione Currenty wymienie jeszcze raz, dla potrzeb tematu. Bardzo lubię np. "Island", "Swastikas For Goddy", "Soft Black Stars" czy "Imperium".
seelenleib napisał(a):Jesli ktos lubi klimaty Death In June, Sol Invictus, Der Blutharsh, Boyd Rice & Friends, wczesne Psychic Tv, Coil czy nawet Sopor Aeternus (ze wzgledu na niesamowicie silne emocje) powinien koniecznie sie zapoznac...Powinno być "jak ktoś lubi klimaty Current93 to powinien się zapoznać z tymi..."
. Większość podanych znam, nie znam właśnie Sopor Aeternus, Boyd Rice & Friends i Der Blutharsh. Sprawdzę, skoro dobre.Może by z tego zrobić jeden duży temat o neo-folku?
Ja ze swojej strony polecam The Well Of Sadness, Majdanek Waltz czy z nieco innych klimatów, ale też dla fanów Currenta (przynajmniej tak mi się zdaje), Blood Axis. Mocna rzecz. Fajnie też zrobili "Walked in line" Joy Division.