10-25-2007, 09:02 AM
![[Obrazek: 4fargecover.jpg]](http://www.pagansmind.com/4fargecover.jpg)
God's Equation
November 9th, 2007
1. The Conception
2. God's Equation
3. United Alliance
4. Atomic Firelight
5. Hallo Spaceboy (David Bowie cover)
6. Evolution Exceed
7. Alien Kamikaze
8. Painted Skies
9. Spirit Starcruiser
10. Farewell
11. Osiris' Triumphant Return
Nowa płytka od Pagan's Mind. Cudo już krąży po sieci - miałem nawet okazję ją przesłuchać, niestety tylko raz (w ogóle ostatnio coś czasu na słuchanie muzyki, w tym tygodniu, nie mam). Powiem szczerze, że uczucia mam bardzo mieszane - album nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia. Na 100% jest gorszy od "Celestial Entrance" oraz od "Enigmatic: Calling", sprawa tylko o ile jest gorszy. Po jednym przesłuchaniu nie chciałbym jeszcze tego oceniać, niemniej "GE" zrobił na mnie podobne wrażenie jak debiut ("Infinity Divine") - wydaje się mocno nijaki i pozbawiony nośnych pomysłów. Pierwsze co się rzuca w uszy to większa nowoczesność muzyki, w granicach rozsądku oczywiście. Riffowanie jest wyraźnie prostsze, szarpane, bardziej w nowoczesnym stylu. Przyznam, że żaden riff i żadna linia melodyczna nie wgniotła mnie w fotel - po kolejnym przesłuchaniu może dojdę do wniosku, że jest coś na tej płycie "dobrego" ale cudów i tak się nie spodziewam. Na ten moment jak dla mnie - mocny przeciętniak. NIESTETY... czyżby P'sM zataczał koło i wracał do formy z pierwszej płyty?