09-01-2007, 10:30 PM
The Stig napisał(a):Więć przestań pierdolić farmazony wyssane z dupy starej i spójrz realnia na pierdoloną zakomuchowaną rzeczywistość. PIS w ciągu dwóch lat chuja zrobił dla Polski. Gdyby nie Minister Edukacji Giertych to dzisiaj po owym rządzie nie zostałoby nic. A tak przynajmniej została zasada"Zero tolerancji dla przemocy", słynne mundurki i giertychowska matura. PIS jedynie przyczynił sie do zatrzymań ludzi, którym nie potrafią postawic zarzutów. Aha i Edgar jescze pierdolnął ulstra nowoczesny peron. A gdzie jaka kolwiek ustawa gospodarcza czyteż finansowa ?
Ok,zgadzam się z Tobą. Ale po raz kolejny chyba ktoś chce mi udowodnić sympatię do PiS. A nie darze ich nią. Chyba,że potrafisz mi wskazać przykłady mojego poparcia dla nich.
The Stig napisał(a):SLD co jak co ale moze sie pochwalic niejednym sukcesem osiągniętym w przeciągu trwania ich kadencji. Gdyby nie sprzedawczyki z PSL'u to byłaby szansa ze trwał by ten rząd 4 lata z większoscia w sejmie. Dzisiaj PIS istnieje dzieki osiągnieciom SLD.
To na co przyszedł PiS czyli emigracja,bezrobocie,bieda etc jest wynikiem interwencjonizmu,który wyżej opisałem.
The Stig napisał(a):Gospodarka sie samonapędza, wiec na szczescie nie potrzebuje ona ingerencji rządzących, bo w przeciwnym razie by sie chyba nie doczekała.
Gospodarka to ciąg jednostkowych relacji,polegających na umowach i handlu,które wymagają możliwości samostanowienia pojedynczych obywateli,a jak napisałem:
Krzychun napisał(a):Polska wg. najnowszego indexu wolności gospodarczej jest na 89 miejscu w grupie 59 krajów uznanych za zniewolone. Zastanówmy się nad tym dlaczego Polacy zaczęli wyjeżdżać do Irlandi.
Dlatego nie jesteśmy Irlandią,Stanami czy Tajwanem.