07-21-2007, 06:49 PM
Krzychun napisał(a):Uzasadnij
Cytat:A ja w życiu muzyki punk i okolic nie dotykałem.
sam to zrobiłeś
Krzychun napisał(a):myślałem, ze mówimy o punk rocku a nie twórczości grabaża, którą to twórczość w najlepszym wypadku wypada nazwać po prostu rockiem i niczym więcejsylvicious napisał(a):Heh to po co się wypowiadasz na temat punk rocka?
Akurat PP kilka płyt słyszałem więc mogę.
sylvicious napisał(a):Co to ma do rzeczy czy jest podobne do PP czy nie?Analogs gra prosto i ma łatwe teksty "kawa na ławę" bez udziwnień. Zabili Mi Żółwia ma najbardziej infantylne teksty jakie słyszałem w zespole alternatywnym od 2000 roku, chociaż ostatnio słyszałem w radiu Bunkier i jest niemal na tym samym poziomieTo co powiedział Balzac, tylko uzupełnię nieco. Analogs gra prosto i bez udziwnień, grabaż niby też. Tyle że mi chodzi o przekaz i pewien rodzaj promieniującej z muzyki energii - Analogsi śpiewają o chlaniu, laskach, awanturach i byciu wiernym temu czym sie jest (jakże to proste i uczciwe!), a grabaż ze swoimi pseudopoetyckimi tekstami chce uchodzić za kogoś ze znacznie wyższej półki niż ta, na której aktualnie się znajduje. Inny typ publiczności, porównanie nietrafione.
A Bunkier fajna kapela, "Naziści wypierdalać" podobało mi się zajebiście jak miałem naście lat. I te teksty "nie wal konika, to nie cecha katolika". Hell yeah!