04-03-2007, 09:01 PM
warsadal napisał(a):Krzychun napisał(a):Dobrze jest mowic o demokracji jesli twoja ulubiona partia ma jakies szanse na wygraną.Doprawdy, coraz bardziej mnie zadzwiasz. Zgada- wiebiony przez was UPR nie ma żadnych szans na przejęcie władzy, ale w jakim innym ustroju miałby szanse? Chyba w takim, w którym królem byłby korwin, kelthuz albo ty. Jeżeli nasze rozważanie mieszczą się na utopijnej płaszczyźnie (bo przecież żaden z was nigdy królem nie zostanie) to ok, można sobie snuć takie dywagacje, myślałem tylko, że macie na myśli konkretną alternatywę dla demokracji z lepszym uzasadnieniem niż: "moja partia nie ma szans w wyborach".
Konkretną alternatywą dla demokracji jest po prostu ŁAD NATURALNY, którego demokracja jest wypaczeniem. Cechą ładu naturalnego jest powszechnie szanowane i nienaruszalne Prawo Własności Prywatnej, na którym opiera się cały system. Działało to przez 99% historii ludzkości, gdyż tradycyjna monarchia była w dużej mierze oparta właśnie na Ładzie Naturalnym.
Wbijaj na www.fijor.com , zamów "Demokracja - bóg który zawiódł" najwybitniejszego ekonomisty i filozofa ostatnich lat, Hansa Hermanna Hoppego, i zacznij wbijać sobie do łba prawdę.
Chyba że jesteś tak wyprany, że wierzysz w nieutopijność demokracji LOL