12-11-2006, 02:27 PM
KubusPuchatek napisał(a):Cytat:Jakież to np. indie rockowe grupy ze Stanów masz na myśli? ;>Zaraz poszukam w ostatnich "Teraz Rockach" tekstow Anny Gacek D;
Jeśli chodzi o "Teraz Rock" i Gacek, to wiadomo... ;D Ale indie jest pojęciem bardzo szerokim (sam Franek wymienił kilka gatunków, które możnaby do niego zaliczyć) i proponuję tak łatwo z niego nie rezygnować ; ).
franek napisał(a):Nie lubie po prostu. Dla mnie zbyt niekonkretne, za duzo sie zwraca uwagi na przekaz, wszystko zachowane w stylistyce pop-rockowej z nalecialosciami roznych innych gatunkow, mdli mnie od mdlosci takiej muzyki. Nie lubie ani Sufjana, ani Animal Collective, Joanna Newsom tez nie. Ja oczekuje od muzyki oryginalnosci, konkretow, jakis nowych pomyslow. A Devenda jeszcze ujdzie.
Rozumiem, ja akurat ostatnio dużo słucham takiej muzyki, stąd też pytanie.
Cytat:Co do konkretnych przykladow - to wlasnie Stevens, And You Will Know..., Hot Hot Heat
... The Decemberists, The Arcade Fire, Bright Eyes pewnie też ; ). Hot Hot Heat akurat zupełnie nie znam, Trail Of Dead z "Madonny" i "Source Tags & Codes" uwielbiam, później żenada.