12-11-2006, 07:56 AM
Cytat:Ok, tylko dlaczego w tym zestawieniu zawarłeś emo? Z indie to to przecież wspólnego nic nie ma.imo ma, chociazby Fugazi
Cytat:A co do pozostałych (jeszcze chyba o tym nigdy nie rozmawialiśmy ; ) - więc z założenia odrzucasz muzykę tworzoną przez np. Sufjana Stevensa, Animal Collective, CocoRosie, Joannę Newsom, Devendrę Banharta etc.?Nie lubie po prostu. Dla mnie zbyt niekonkretne, za duzo sie zwraca uwagi na przekaz, wszystko zachowane w stylistyce pop-rockowej z nalecialosciami roznych innych gatunkow, mdli mnie od mdlosci takiej muzyki. Nie lubie ani Sufjana, ani Animal Collective, Joanna Newsom tez nie. Ja oczekuje od muzyki oryginalnosci, konkretow, jakis nowych pomyslow. A Devenda jeszcze ujdzie. Co do konkretnych przykladow - to wlasnie Stevens, And You Will Know..., Hot Hot Heat
Cytat:Ale się tych Małp uczepiliście ;>, a o tym, że Radiohead nazywano następcami Pink Floyd ktoś jeszcze dzisiaj pamięta? ; )ale o malpach to juz nikt nie pamieta, a radiohead jest lepsze niz pink floyd