11-27-2006, 02:20 PM
seelenleib napisał(a):Kamael napisał(a):No to mnie zaskoczyłeś, CocoRosie, Animal Collective itp. też Ci znane?
CocoRosie tak, Animal Collective tylko z nazwy. mialem nawet jechac na ten koncert do Poznania ale za pozno sie obudzilem z biletem - nie zakladalem ze sie skoncza tak szybko.
a Antonego to poznalem przez Antony & Current 93 - Live At Saint Olave's Church, London
Nie pojechałem chyba jedynie z lenistwa, stwierdziłem, że dla mnie za daleko. No i teraz sobie pluję w brodę, bo pewnie drugiej takiej okazji w naszym kraju już nie będzie ;/. Długo będę jeszcze tego żałował...
W ogóle to szukam nagrania z tego koncertu, oglądałem go na TVP Kultura, ale z chęcią obejrzałbym raz jeszcze.
Jeśli już jesteśmy przy tych wykonawcach, to niedawno płytę "Desert Doughnuts" wydał projekt Metallic Falcons - może słyszałeś. Tworzą go: właśnie jedna z sióstr Casady - Sierra oraz bliżej mi nieznana Matteah Baim, a gościnnie pojawiają się między innymi Devendra Banhart (swoją drogą, trochę bliżej mi do niego, niż do Antony'ego), Antony. Ciekawa rzecz, choć jeszcze nie udało mi się jej całkiem rozgryźć.
Xdkyx napisał(a):Xiu Xiu mnie rozpierdala w "I love the valley, oh!"
Obok "Clowne Towne" chyba najlepszy kawałek na "Fabolous Muscles". Masakra ; ). Tyle, że żeby ich słuchać, a przede wszystkim samego głosu Stewarta, potrzeba napradę mocnych nerwów ;D.