11-26-2006, 10:14 AM
balzac napisał(a):Bloc Part i Guillemots nie słyszałem, z ciekawości oblukam. Nad DPT nie spuszczam się, ale przyjemnie się słucha tego gitarowego pitolenia, może słabo szukałem, ale nic ciekawszego z tej stylistyki nie znalazłem.Kapela dużo lepsza od Arktycznych Małp
Tyle, że Guillemots jest bardziej przebojowe, wygładzone - na "Through The Windowpane" jest kilka świetnych kawałków, kilka słabszych, ale dla mnie zespół z dużym potencjałem. Jeśli wszystko pójdzie w dobrą stronę i nie zwrócą uwagi na zagłaskiwanie przez media brytyjskie, to druga płyta może być jeszcze lepsza. A tak na razie poziom 6.5-7/10. ( http://musicmusic.ownlog.com/819685,link.html )
Bloc Party przez cały czas jest ubóstwianie przez ludzi z kręgu naszego polskiego Screenagers. Ja osobiście całej płyty nie słuchałem chyba od końca zeszłego roku - w ogóle nie czuję potrzeby (hype bardzo szybko przestał działać ; ), ale "Helicopter" (największy ich hit) i "Banquet" ciągle mnie bawią kiedy trafię na nie gdzieś przypadkiem. Sprawdź ten pierwszy kawałek, cała płyta raczej Cię nie ruszy, tak jak i mnie teraz.
A mimo wszystko Małpy >>>>> DPT. Dwa-trzy kawałki mają niezłe. A teraz zapewne i tak znikną po tej jednej płycie lub za dwa lata nagrają coś z poziomu 0-1/10 jak np. Kasabian ze swoim "Empire" w tym roku.
Cytat:Nijakie wydanie? Dokładnie coś takiego chciałem usłyszeć - kameralne wydanie Radiohead. 'The Clock' i 'Black Swan' nie widzą Ci się?
Przykro mi, ale dla mnie jest to zupełnie bez wyrazu. Słucham dużo muzyki w tym stylu, więc niby powinno do mnie trafić, ale kurde koleś tutaj po prostu przynudza. Mam nadzieję, że nowa płyta Radiohead będzie dużo lepsza.

Kapela dużo lepsza od Arktycznych Małp