10-26-2006, 08:09 PM
cgm.pl napisał(a):Chupacabras - debiutujehttp://www.chupacabras.art.pl/index1.htm
Wkrótce pojawi się album krakowskiego zespołu, którego skład tworzą muzycy niezależnej sceny rockowej
Wywodzą się oni z takich grup jak ID, BANDOG, DE PRESS, PRL. Ofensywną punk rockową jazdę doskonale napędza charyzmatyczny głos szalejącego na vocalu Pazura, przywodzący na myśl mistrza gatunku Jello Biafrę. Teksty swoim przekazem trafiają prosto w sedno, a "dynamiczne gitarowe riffy rozszarpują trzewia". Świetnie zaaranżowany, energetyczny punk rock to propozycją, która odbiega od stereotypu âPolish Punkâ i skierowana jest do odbiorcy o mocniej pofałdowanej substancji szarej.
10.11.2006 będzie miała miejsce premiera ich debiutanckiego albumu zatytułowanego âCHUPACABRASâ. Na płycie znajdą się utwory znane już z anteny radiowej, m.in. âDlatego, że mnie nie chceszâ z gościnnym udziałem Marcina Świetlickiego. Dystrybucją płyty zajmie się Mystic Production.
Tu są do odsłuchania 2 kawałki, w tym jeden nowy - 'Mucha'. Do zassania teledysk
.Mogę powiedzieć - wreszcie!
Płytkę pewnie niedługo zakupię, albowiem mam na nią chętkę od kiedy pierwszy raz usłyszałem ich demko. Polecam wam również!