09-29-2006, 06:40 PM
Cytat:Daj jakiekolwiek argumenty popierające tezę, że opozycja (prócz Samoobrony) maczała w tym palce. Myślę, że dosyć sie już wszyscy nasłuchali, w TVN-ie, relacji z przygotowań całej akcji, które jasno wskazują, że była to inicjatywa małej (trzyosobowej) grupy ludzi. Jeśli masz dowody, że było inaczej, przedstaw je.
A po chuja miałby kto inny rozpierdalać koalicje? (która jest chujowa na maksa swoją drogą ,ale innej nie będzie ,a do samo rozwiązania sejmu nie dojdzie bo PiS za mocno trzyma władze, co doprowadzi tylko do syfu na arenie politycznej co na dobre naszemu krajowi nie wyjdzie.
Cytat:Toż chyba wszyscy się domyślamy i w sumie wiem o tego typu przekrętach w sejmie.Cytat:Ciekawe, ciekawe, masz jakieś przecieki?
Literówka miało być "wiemy", spójrz na te wszystkie afery jakie były, wg mnie jest wpizdu jeszcze innych o których nie usłszymy nigdy. Polski rząd jest zajebiście skorumpowany (przynajmniej ja tak uważam patrząć przez pryzmat reszty instytucji)
Cytat:Cytat:Zaś robienie z Renatki Joanny D'arc to jest takie pośmiewisko ,ze mała bania.Cytat:Chyba nikt, poza działaczami Samoobrony, tak do tego niepodchodzi. Niemniej inicjatywe uświadamiania Polaków, o krętactwach na górnych szczeblach władzy, uważam za bardzo chlubną.
Wg mnie nie ma co tu uświadamiać bo raczej wszysyc sobie zdaja z tego sprawe. Bo co innego mówiaw wiadomościach a inaczej wygląda życie.
Cytat:Z kimś musza ja tworzyć by mieć większośc, a zbyt wielkiego wyboru nie mają (bo na Pis nie ma chuja, a reszta partii nie jest zbyt liberalna) . Zresztą renia mało roztropna jest i równie dobrze mógłby być to kolejny szwindel.Cytat: Podjerzewam ,zę sama dostała propozycje stołka w nowym rzadzie od PO, które w sumei nie może sie jeszcze pogodzić z tym ,ze przegrało wybory i zamiast pogodzić się z porażką kombinuje jak moze co w sumei powoduje tak naprawde destabilizacje kraju bo zamiast rządzeniem partie zajmuą siepodkładaniem sobie nawzajem świńCytat:LoL. Szczerze wątpie, aby PO planowała tworzenie rządu z udziałem Samoobrony. Niby jak wyobrażasz sobie współpracę liberałów z socjalistami?
Cytat:Cytat:PO miało możliwość wejscia do rzadu ale przegrało w wyborach, a mimo tego nie chciało poddać się warunkom PiS apropo koalicji (a to ono miało prawo stawiać warunki). I teraz sieodgryza.Odgryza się, odgryza, kutwa przecież jest opozycją :/ Na warunki postawione przez PiSs się nie zgodziło, no w końcu mieli do tego prawo. Jesli kaczyńscy chcieli formować poważny rząd, to z ich strony również możemy wymagać odrobiny elastyczności i dobrej woli.
PO też, woleli unieść się dumą niż iść w koalicje a teraz mamy co mamy.
Cytat:Cytat:I nie jestem pro PiS'owskiOdniosłem inne wrażenie.
Odniosłeś złe wrażenie, ja tu nie oceniam programów partii (a zdecydowanie mi program PO bardziej odpowiada), ale poprostu akcje które dzieją się na arenie politycnzej, które wg sązwykła grą która ma na celu zmniejszenie\ zwiększenie poparcia. WG mnie PO nawet na mniejszych gorszych warunkach powinno dawno przyjąć koalicje dla dobra kraju by idiotów pokorju Leppera do rządzenia nie wpuścić.
A to wydarzenie jest przyrównywane do wyczynów herosów przez media ,i to mnie śmieszy, bo to wszystko to jak dla mnei gra polityczna i zamiast dobra kraju każdy dba o włąsna dupe niczym na sejmikach szlacheckich 400 lat temu.