buubi napisał(a):Nie będę się rozpisywał bo na niereformowalnych lewakow nie mam czasu i chęci bo i tak ich się nie da przekonać.
a jednak sie rozpisałes
Cytat:Więc powiem: niepomnym na doświadczenia przeszłosci naszego kraju
Jakie doświadczenia?Konkretnie.
Cytat: oraz innych krajóww których zagościl kiedyś komunizm LEWAKOM MÓWIMY TUTAJ STANOWCZE NIE !!!
Inne kraje mnie mało obchodzą,mowmy o Polsce.
Cytat:Protoplaści SLD czyli PZPR poprzez swoje półwieczne rzady sa głównymi winowajcami dzisiejszego stanu kraju i nie da się tego naprawić przez kilka lat
Buubi,zawsze Cię szanowałem jako usera rozsądnego i inteligentnego, w zasadzie nigdy nie pierdoliłes bez sensu...aż do tej chwili.Przepraszam,ale rządy komuchów trwały pól wieku,owszem,ale komuna padła 17 lat temu.Czyż nie?Tak więc to nie jest "kilka lat"tylko 1/3 tego czasu ,jaki rządziła w polsce PZPR.
Cytat:właszcza że rządzą często poskomuniści.
A owszem,ale przemianowani na ultrakatolików
Cytat: Powtarzam: lewakom proponuję zapoznać się z historią CCCP, CHRLD, KRLD czy polpotowskiej Kampuczy a potem z tą wiedzą sami sobie strzelą w łeb, jeśli dotrze do nich ogrom zła poczynionego przez komunistów i ich ideologicznych spadkobierców działających pod parawanem mlodych twarzy typu Olejniczak(czyli SLD)...
Gówno mnie obchodzi sowietski sojuz,chiny czy kambodża,mówmy o polsce.Było mi dane zyć jakiś czas w poprzednim ustroju i choć różowo nie było,to nie sposób porównywac sytuację w naszym kraju do tego co było w CCCP czy ChRL ,nie mowiąc juz o Kambodży.
Co do Olejniczaka ,mojej sympatii nie budzi ale nie dlatego bynajmniej ze jest "spadkobiercą" PZPR-u
Cytat:Ale po prostu nigdy nie daruję komunistom zapóźnienia gospodarczego które zawdzięczamy ich pólwiekowym rzadom
Taaa? To pomyśl chociażby o tym,jak szybko odbudowano kraj po wojnie.Dziś cos takiego byłoby niemozliwe.Pomyśl o tym ze w PRL-u jak było ,tak było,ale po ulicach nie było widac bezdomnych,dresów,a generalnie przestępczośc była DUZO mniejsza niz obecnie!! Pomyśl o tym ze po 1989 nasz zapóźnienie gospodarcze nie tylko specjalnie sie nie zmniejszyło ale do tego jescze z roku na rok postępuje coraz większa klerykalizacja naszego kraju.
Zeby nie było wątpliwosci - nie chce powrotu dawnego ustroju.Staram sie jedynie zachować minimum obiektywizmu
A co do naszego zapóźnienia to ono zaczęło sie dużo wczesniej....jakies 400 lat temu...Ale to juz temat z innej beczki