10-07-2005, 07:03 PM
Tak prawde mówiąc to obaj są zarąbiści. Ja również cenie bardzo Halforda za to że w takim wieku daje jeszcze czadu, a nowa płyta to wspaniale ukazuje.
Kamil napisał(a):Hetfield dobrym wokalista??hock:
Chodzi mi o to, że wokalne popisy Kinga Diamonda przypominają raczej groteskowo - operowe zaśpiewy, natomiast technika śpiewania oraz barwa głosu Roba Halforda niszczą.
) jeszcze fajny głosik ma Udo Jurgens
Vomitor napisał(a):A w czym miałby ci jeszcze bardziej podpaść, tym, że prawdę napisał? Posłuchaj sobie chociażby Aces High, a przeciętność wokalu Dickinskona wychodzi na całej linii, facet wyraźnie nie nadąża za gitarami w tym kawałku[...]bądźmy realistami.W ktorym momencie nie nadaza :? Dickinson ma swietna skale glosu [fakt, nie ma moze bardzo "brutalnego" glosu, ale kazdemu wg. potrzeb]. Jka dla mnie jest najlepszy, a IM bez niego tez nie mialoby klimatu [zreszta, moglismy sie przekonac].
Beowulf napisał(a):W ktorym momencie nie nadaza :?
Cytat:Dickinson ma swietna skale glosu [fakt, nie ma moze bardzo "brutalnego" glosu, ale kazdemu wg. potrzeb].
Cytat:Jka dla mnie jest najlepszy, a IM bez niego tez nie mialoby klimatu [zreszta, moglismy sie przekonac].
Mam byc realista??
Cytat:Jestem, zreszta nie tylko ja mam takie zdanie o Dickinsonie
Beowulf napisał(a):IMO Dickinson jest najlepszy. GLos mu sie coprawda z wiekem popsul troche, ale nadal jest super. Zadziwiajace mozliwosci i skala. W IM spiewa chyba troche bardziej ekspresyjnie, a na solowych plytach mocniej, bardziej rockowo.
Halford tez ma super glos. Z tym ze [IMHO] mnie unikalny, niz DIckinson, bo wiecej ludzi spiewa z podobna maniera [kwestia tego, ze nikomu sie niechce "wyglupiac" i ciagnac gorki Dickinsona]
- słyszałeś kiedys rozmawiajacych rasowychj anglikow??
hock: to tak jakbys slyszal dyniaka, ktory glos ma zajebiscie przecietny, Dwa, ze dyniak nie kontroluje do konca swojej emisji (to wlasnie jest to drganie glosu), trzy, ze jego skala niczym jest do skali Diamonda i Halforda i jeszcze kilkunastu innych wokalistow. a jak chcesz ekspresyjneg wokalu, to posluchaj sobie Paradise Lost. Dyniak nigdy nie byl jednym z najlepszych wokalistow- to dobry rzemieslnik, ale nic poza tym.