• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

co czytacie?????????

Ja czytałem z Koontza tylko "Odwiecznego wroga"... Całkiem przyjemna lektura choć arcydziełem bym tego nie nazwał. Wolę Kinga Smile
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny
Odpowiedz

Ja czytam głównie Metal Hammera. Zbieram Go już od 3 lat. Po prostu nieustająca fascynacja muzyką i artykułami Redaktora Arkadiusza Lercha.
We barely remember what came before this precious moment, Choosing to be here right now. Hold on, stay inside...
This body holding me, reminding me that I am not alone in This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
Odpowiedz

eh a ja zaczelam czytac "heroine" tomasza piątka
dosc ciekawa ksiazka jak narazie. dzisiaj zaczelam czytac i zapewne dzisiaj skoncze to wkoncu tylko 120stron Smile
Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.
Czarodziejski dom mówi do mnie...
Odpowiedz

Toolica, od 3 lat zbierasz metal chłamera i przexz ten czas stoisz w miejscu a nawet sie cofasz. Przecież to co oni tam wypisują powinno się zakazać. Ludzie nie maja pojecia o muzyce BM'owej. Każda recenzja jest pozytywna, jakby nie było nie ma żadnej złej płyty. Patos... Dupy liżą 'artystom' muzycznym. Na Stos !
..:: TOTAL ANTY-HUMAN ASSAULT !!! ::..
Odpowiedz

Nie do końca, każda płyta wydana/rozprowadzana przez mmp jest oceniona pozytywnie. Kiedyś były przynajmniej niezłe artykuły o klasyce, dzisiaj prawie cały magazyn to pisarstwo A. Lercha(bo perfidny cham i oszust dziubiński pewnie oszczędza na telefonach i wywiadów jest garstka, a i tak większość z nich z rodzimymi twórcami)
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Syska napisał(a):eh a ja zaczelam czytac "heroine" tomasza piątka
dosc ciekawa ksiazka jak narazie. dzisiaj zaczelam czytac i zapewne dzisiaj skoncze to wkoncu tylko 120stron Smile
Nie lubię tego typu literatury, ale ta książka zrobiła na mnie wrażenie.
Odpowiedz

Właśnie przebrnęłam przez "Cierpienia młodego Wertera". Nie polecam. A z poza szkolnych rzeczy "Historia filozofii".
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Genocide napisał(a):Toolica, od 3 lat zbierasz metal chłamera i przexz ten czas stoisz w miejscu a nawet sie cofasz. Przecież to co oni tam wypisują powinno się zakazać. Ludzie nie maja pojecia o muzyce BM'owej. Każda recenzja jest pozytywna, jakby nie było nie ma żadnej złej płyty. Patos... Dupy liżą 'artystom' muzycznym. Na Stos !
No, nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie każda recenzja jest pozytywna, czasami tak dowalają zespołom, że szok. A kiedy Ty ostatnio to czytałeś??? Mad
We barely remember what came before this precious moment, Choosing to be here right now. Hold on, stay inside...
This body holding me, reminding me that I am not alone in This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
Odpowiedz

A zobacz komu najbardziej dowalaja? Wink PODPOWIEDŹ: pod reprodukcją okłądki znajdziesz nazwę wytwórni...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

oj, dawno nie czytałem. sa o wiele ciekawsze tego typu pisma z których jasno dowiem sie cos nowego lub ciekawego...
..:: TOTAL ANTY-HUMAN ASSAULT !!! ::..
Odpowiedz

Co to jest Metal Hammer, co to jest Teraz Rock (obydwa czytam okazjonalnie, ktoś podrzuci etc.), mało kto pamięta o kultowej Machinie, czytam (nadal) od deski do deski razem z reklamami cały ich 6-letni dorobek. Zdecydowanie najlepszy periodyk, a pozostał po nim wytarty ślad, świetne recenzje, artykuły, nowatorstwo, wspaniała redakcja (sławy, paanie - Antoni Piekut, śp Tomek Beksiński, śp Zdzisław Ambroziak, Filip Łobodziński, Paweł Wyszogrodzki, Agnieszka Holland, Grzesiek Brzozowicz czy przeklęty Prokop - to za jego kadencji upadła Machina!) dużo jaja.
Z książek - Niezwyciężony i Solaris Lema, Władca Much Goldinga i jakiś tam podręcznik szybkiego czytania Buzana :-P

http://katalog.czasopism.pl/pismo.php?id_pisma=637
Odpowiedz

Ale kurcze fajne plakaty mają. Co do tych wytwórni to się zgadzam, ale sprawę przemilczę... 8) Laughing 8)
Odpowiedz

Gazety to od czasu do czasu Teraz Rock (jak cos mnie zainteresuje-kupuje, jesli nie - jak jestem w Empiku czytam "na sępa"), poza tym Wprost. Od czasu do czasu Metro Wink)))

A z książek, to ostatnio prawie wyłącznie sensacyjne (Forsyth przede wszystkim [mistrz gatunku], ale też MacLean i wielu innych autorów), prawnicze powieści Johna Grishama, reportaże np. Kapuścińskiego, od czasu do czasu sięgnę po coś naukowego (H. von Ditfurth, H. Reeves), a wszystkie pozostałe gatunki jakoś tam przebrnę, poza większością tzw. literatury pięknej, fantastyki i science fiction Wink
Odpowiedz

aktualnie to wg. mnie jedyna porzadna gazeta muzyczna jest Glissando. duzy jej minus to brak recenzji ale za to artykuly sa na bardzo wysokim poziomie i traktuja o muzyce rzeczywiscie wartej uwagi a nie jakims tam plumpaniu...
jezeliby rozszerzyc ja o zespoly prezentowane w Anxious i dorzucuc recenzje z Anteny Krzyku to bylyaby prawie idealna Smile
a tak nawiasem mowiac mam nadzieje ze nowa Antena w koncu sie ukaze...

http://www.glissando.pl
http://www.anxious.prv.pl/
Odpowiedz

Jeśli chodzi o czasopisma muzyczne to jedynie czytam od czasu do czasu Teraz Rock. Bardzo fajne czasopismo.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości