• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

::EXODUS::

Jeden z tych zespołow, ktore kocham calym sercem.Po Slayer moj ulubiony band Thrashowy, jedni z prekursorów tego jakże wspaniałego nurtu muzyki metalowej Wink

płytki(tylko LP)

Bonded by Blood(1985)(moja ulubiona)-10/10(jedna z kilkunastu plyt ktorym daje taka note)

Pleasures of the Flesh(1987)-kolejna świetna plyta-9.2/10

Fabulous Disaster(1989)-płyta lepsza od poprzednika, prawie tak genialna ja BBB-9.7/10

Impact is Imminent(1990)-najsłabsza płyta Exodus, po kilku wspanialych latach wyszla nieco slabsza, choc nadal dobra plytka-7.7/10

Force of Habit(1992)-mimo wielu krytycznych uwag, ja uważam tę płyte za b. dobra, odstaje od pierwszych trzech plyt, ale wysoki poziom trzyma-8.8/10

i po dwunastu latach przerwy i śmierci wspaniałego wokalisty-Paula Baloffa Crying or Very Sad , Exodus wraca we wspaniałym stylu, sra na "wielkie gwiazdy" Slayer(bez obrazy, ale GHUA to nie ta klasa co TOTD) i Metallike i nagrywa album wskazujacy sciezke Thrash Metalowi w XXI w.

Tempo of the Damned(2004)-S.Souza godnie zastepuje poprzedniego wokaliste i razem z reszta zgraji nagrywa kolejna genialna plyte na konto\m/ EXODUS\m/

9.7/10

dziekuje Wink
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Podobno David Beckham tego słucha, co świadczy,iż jest to totalne gówno :!:
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Sam jesteś totalne gówno.Puknij się w łeb.Przynajmniej ma czym katować swoją anorektyczną Spice Girl. 8)
THRASH 'TILL DEATH!!!
www.myspace.com/pure_metal_vlad
Odpowiedz

Krolik napisał(a):Podobno David Beckham tego słucha, co świadczy,iż jest to totalne gówno :!:

twierdzisz ze jesli taki badz co badz cycek jak bekham slucha Exodus i mowisz ze to gowno bo On tego slucha to jestes niczym wiecej jak katolickim kmieciem koles

end of coment you fuckin' prick Mad Mad
Scavenger Of Human Sorrow
Odpowiedz

slyszal ktos nowa plyte? "Shovel headed kill machine"? Bo u mnie leci non stop od paru dni i robi potezne wrazenie. Mniej wiecej taka dawka agresji jak u Slayera w latach swietnosci Smile
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Racja SHKM jest niezla. Ale jakbyby nie byla to BBB czyni wymiot i postrach Big Grin jedna z moich ulubionych plyt wogole tak jak Exodus jeden z najlepszych zespolow Angry
Odpowiedz

ja mam tylko Impact is Imminent.pierwsze 3 kawałki wymiataja. z reszta troche słabiej ale da sie posłuchac.
Odpowiedz

przez pare dni sobie przesluchiwalem SHKM i TOTD, wg mnie to pierwsze jest duzo lepsze. czysta miazga Big Grin
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Zajefajna kapelka, BBB rządzi! Totd i Shkm też Angry
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):przez pare dni sobie przesluchiwalem SHKM i TOTD, wg mnie to pierwsze jest duzo lepsze. czysta miazga Big Grin

SHKM nie jest lepsze od TOTD, z pewnoscia jest brutalniejsza, a wokal jest lepszy (Souza byl troche irytujacy), ale mimo wszystko przegrywa z porzedniczka, ktora praktycznie z miejsc wpisala sie w klasyke thrash metalu.
Barça es más que un club
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):
XdkyX napisał(a):przez pare dni sobie przesluchiwalem SHKM i TOTD, wg mnie to pierwsze jest duzo lepsze. czysta miazga Big Grin

SHKM nie jest lepsze od TOTD, z pewnoscia jest brutalniejsza, a wokal jest lepszy (Souza byl troche irytujacy), ale mimo wszystko przegrywa z porzedniczka, ktora praktycznie z miejsc wpisala sie w klasyke thrash metalu.

IMO jest tak:

płyty poziomem są równe, choć zdecydowanie się różnia

obie maja u mnie 9.7/10 i Exodus to najbardziej udana reaktywacja w historii metalu

no i Souza był jednak ciekawszym(dla mnie ) wokalista
choc na tej plycie by sie nie sprawdzil(SHKM)
Odpowiedz

I tak najlepsze plyty Exodus to te do 1990

"Force Of Habit" niestety slabo znam Sad
Odpowiedz

zgadzam się, lecz te z XXI w. też są doskonałe

Force of Habit(1992)-mimo wielu krytycznych uwag, ja uważam tę płyte za b. dobra, odstaje od pierwszych trzech plyt, ale wysoki poziom trzyma-8.8/10

posłuchaj Wink
Odpowiedz

czy dosklonale... powoli dochodzi do mnie ,ze jednak nie.

A FOH jak dorwe w koncu na oryginale to sobie poslucham.
Odpowiedz

Exodus to świetna kapela, bardzo dynamiczna, wściekła Wink, nieźle kopią duspko. Ostatnia płyta "Shovel Headed Kill Machine" rzuciła mną o ścianę, zostałem zmiażdżony. Polecam!
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości