• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zespoły których płyty kupujecie w ciemno

Nawet twórca zdziwiony powodzeniem swego "dzieła" Laughing .

Dobra... w ciemno móglbym kupic co najwyzej klasykę, której nawet nigdy nie slyszalem - klasykiem gatunku ktory sie lubi ciezko sie rozczarowac (chyba, że to akurat wykonawca za ktorym nie przepadamy hehe).
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

tematy z traszowiska i oftopa zwykle bardziej sie rozkręcają niż te muzyczne Big Grin ... jeżeli z ciemno to BLS i Slayer ale nie kupuje nigdy w ciemno bo płyty są drogie Evil or Very Mad
[Obrazek: nile_logo.jpg]
Odpowiedz

W pewnym sensie ten jest muzyczny Wink
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Placebo Wink Muszę się jednak przyznać, że nowa płyta 'Meds' baaardzo mi się podoba, ale nie mam kasy na oryginał i mam z neta Sad Może po urodzinach Smile
Odpowiedz

Ok, przenosimy.

nt.

Trudno wymieniać mi konkretne zespoły, bo ja bardzo dużo płyt kupuję w ciemno - po przeczytaniu wielu recenzji, poleceniach zaufanych osób wiedząc, że będzie to coś z mojego "zakresu", czy po prostu nowe krążki lubianych wykonawców.
Kilka przykładów płyt w tym roku kupionych przeze mnie w ciemno:
Ścianka - Pan Planeta
3moonboys - Only Music Can Save Us
The Raconteurs - Broken Boy Soldiers
Mastodon - Blood Mountain
L.U.C. - Haelucenogenoklektyzm
Sleater-Kinney - The Woods

I na niczym się nie zawiodłem.

Na pewno w ciemno kupię też nowe Isis, Modest Mouse, chyba Red Sparowes, prawdopodobnie Mars Voltę, ale tutaj się waham, bo podobno jest bardzo słabo i może jednak sprawdzę, ciągle też czeka nowe Sonic Youth.
Odpowiedz

Oczywiście tylko i wylącznie Slayer.Nawet jeśli by mi ktoś mi mówił,że płytka gówniana to musze to mieć bo Slayer to Slayer.

Aha i edytując posta dodam jeszcze Motorhead i Darkthrone.Przypomniało mi się niedawno.
Odpowiedz

Dodam do tego Judas Priest i większość NWOBHM
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Kiedyś kolekcjonowałam płyty swoich ulubieńców i nie ważne było jak zła była płyta. Teraz, w erze mp3 to raczej nie ma sensu.
W ciemno, do tej pory, kupiłabym każdą płytę Nicka Cave'a, PJ Harvey, Joy Division, gdyby istnieli, Depechów, Martin'a Gore'a.
Odpowiedz

gdyby płyty kosztowały 30 zł to wszystkie by sie kupywało w ciemno Smile
Odpowiedz

karakas napisał(a):W ciemno, do tej pory, kupiłabym każdą płytę Nicka Cave'a, PJ Harvey, Joy Division, gdyby istnieli, Depechów
Słusznie.
Odpowiedz

W ciemno jeśli wydaliby (a niektorzy wydają) nową płytę:

King Crimson
Dream Theater
Yes
Camel
Peter Gabriel
Van Der Graaf Generator
Odpowiedz

Enslaved, MayheM, Limbonic Art, Marduk i...Genesis (ale to już dawno było)
fucking kurwa darkness spirytus vodka
Odpowiedz

Ensiferum,Battlelore tych jestem zawsze pewien Smile co płyta to lepsza..
no i oczywiscie zawsze Nightwish,chociaz nowa wokalistka moze to zmienić ;/
moje życie całe w pajęczynie
Odpowiedz

jak ktos lubi ensiferum i battlelore moze lubic nightwisha? Rolleyes
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):jak ktos lubi ensiferum i battlelore moze lubic nightwisha?
Ten drugi sie za bardzo chyba od Nightwisha nie rózni o ile pamietam.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz