Forum Rockmetalshop
Zespoły - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Zespoły (/thread-zespo%C5%82y)

Zespoły - Dark - 06-12-2004

Zarzućcie jakimiś zespołami, ktÓre grają coś w stylu Blind Guardian .

Z reguły nikogo nie poprawiam, ale to był dość wyraźny błąd, co zauważył także moocker (;

Re: Zespoły - moocker - 06-12-2004

Dark napisał(a):Zarzuccie jakimis zespolami kture graja cos w stylu Blind Guardian
ktÓre

Iced earth, Demons & Wizards, Hammerfall, ...

- Prisca - 06-14-2004

hmm ...

Kamelot, Sonata Arctica, Rhapsody ;]

- Patyk - 06-30-2004

Ich Troje- niesamowite polaczenie szybkich riffow z galopada perkusji i swietnym wokalem czerwonowlosego lidera, a tak na serio to Hammerfall podobnie graja.

- Dżemik - 07-02-2004

Heh..

Tak.. Labirynth moze byc.. taki Annihilator..

- Patyk - 07-02-2004

tharos napisał(a):Nie znam sie na tym ale może Labirynth nie wiem jak się dokładnie pisze ,kumpel coś mówił ale nie wiem czy to Power bo nie słyszałem a kumpel to pozer
Zgadza sie Labirynth to power, ale ma pedalski wokal.

- eddydg - 07-24-2004

MANOWAR!!!!!!!!!!!!!![Obrazek: wotw-2002.jpg]

Carry on my sons forever
Carry On when I am gone
Carry On when the day is long
Forever Carry On
For as long as we're together
Then forever Carry On

- Prisca - 07-24-2004

Patyk napisał(a):Ich Troje- niesamowite polaczenie szybkich riffow z galopada perkusji i swietnym wokalem czerwonowlosego lidera, a tak na serio to Hammerfall podobnie graja.

Nie przepadam za Hammerfallem, nie wiem "dlaczemu" ale kojarzy mi się to z określeniem mojego kumpla "metal polo" ...

- Arma - 07-25-2004

Jeśli Manowar ma coś wspólnego z Blind Guardian to czas umierać.

Demons&Wizards nie grają podobnie tylko lidera mają wspólnego.

Nie ma kapel które grają w jakimś znaczącym stopniu podobnie do Blind Guardian.

- Valhalla - 07-25-2004

Ja tam Hammerfall tez lubie Tongue

- Elfendur - 07-28-2004

Ja polecam Sorcerer jesli jeszcze tego nieslyszeliscie to goraca polecam 8)

Nargaroth tez jest spoko ale wierzenie w szatana to juz przesada

- Prisca - 07-28-2004

Ludzie do cholery! Używajcie czasem czegoś takiego jak "Edit" - to nie boli - na prawdę ...

- asmodel - 02-13-2005

iron savior

- KelThuz - 02-13-2005

Patyk napisał(a):
tharos napisał(a):Nie znam sie na tym ale może Labirynth nie wiem jak się dokładnie pisze ,kumpel coś mówił ale nie wiem czy to Power bo nie słyszałem a kumpel to pozer
Zgadza sie Labirynth to power, ale ma pedalski wokal.

Labyrinth to p2p2 z wloch, a nie zaden power.

Re: Zespoły - Ryu Yamino - 03-13-2005

moocker napisał(a):
Dark napisał(a):Zarzuccie jakimis zespolami kture graja cos w stylu Blind Guardian
ktÓre

Iced earth, Demons & Wizards, Hammerfall, ...

Iced Earth nie grają tak jak Blind Guardian... Demons & Wizards owszem, ale i tak riffy należą bardziej do J. Schaffer'a, są bardziej "ajcedowe" - mocno heavy metalowe... Tematyka podchodzi pod BG, bo większość tekstów wyszła spod ręki Hansiego...

Jeszcze jedno: pzt. że Blind Guardian dla mnei jest bezkonkurencyjny w swoim "gatunku", dlatego nie mógłbym porównać go do takich kapel jak Hammerfall (jak dla mnie metalowy "bojsbend") czy Rhapsody... Ale "co kto lubi"...

PEACE!!