Forum Rockmetalshop
Judas Priest vs. Iron Maiden - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Judas Priest vs. Iron Maiden (/thread-judas-priest-vs-iron-maiden)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Judas Priest vs. Iron Maiden - eddie - 03-17-2005

Ogłaszam pojedynek tych dwóch zespołów... oczywiste jest że Maideni gra typowy Heavy, a Judasi są niezdecydowani, grając połączenie Power i Heavy, ale chyba można ich zaliczyć do tej samej kategori w tym pojedynku... Judasi są teraz bardziej nagłośniani z wiadomych powodów, ale myślę że pojedynek będzie wyrównany.
--+ Mad WYBIERZCIE LEPSZĄ KAPELĘ!! Mad +--

- KelThuz - 03-17-2005

większą wiochę robią Ironi, więc pada na Judasów

- qsiarz - 03-18-2005

pada ma ironow, bo oni wpadna do nas Laughing i moim zdaniem sa swietni

- Atreju - 03-18-2005

qsiarz napisał(a):pada ma ironow, bo oni wpadna do nas
Judas będzie jeszcze przed Maidenami, bo w kwietniu

- Anonymous - 03-18-2005

zdecydowanie Iron Maiden
Nie może być inaczej

- hegemon88 - 03-18-2005

W Judas Priest graja pedaly, wiec juz wole ajron mejden.

- hEx - 03-18-2005

hegemon88 napisał(a):W Judas Priest graja pedaly, wiec juz wole ajron mejden.

jestem za ironami ale hegemon88 chyba zbyt mocno to napisał;/

psConfusedzanujmy inne zespoły, nawet te ktorych nie lubimy.

- Tomash - 03-18-2005

Jeszcze dwa lata temu bez zastanowienia kliknąłbym na Ajronów, ale dziś "jestem starszy i poważnieszy i lektury mam troche mądrzejsze" Laughing i "oddałem swój głos na muzykę" Judas Priest 8)

PS: Nie uważam bynajmniej Ironów za zły zespół, wręcz przeciwnie
PS2: judas graheavy/power...ludzie czy wy znacie coś poza Painkillerem?! przecież pierwsze dokonania Judasów(sprzed "British Steel") to hard rock w postaci czystej

- Slayerd - 03-18-2005

DeMoN.|. napisał(a):zdecydowanie Iron Maiden
Nie może być inaczej
Dobrze prawisz!!!

- eddie - 03-18-2005

wielki plus dla hexa... ja szanuje każdy zespół... nie lubie wypowiedzi w stylu "Judasi to pedały"itd. Uwilbiam Iron Maiden i Judas Priest, z przechyleniem w strone Maidenów... aha... i nie oceniam wg. "pierwszej płyty" tylko całej twórczości... i wg. mnie np Revolution wogóle nie pasuje do Hard Rocka... a poza tym Judas Priest jest największym rywalem Black Sabbath... a chyba nikt nie zaprzeczy że Black Sabbath to Metal... a przecierz np. Ich troje nie może rywalizować z np. Behemothem... a tak wogóle hEx, gdzie mieszkasz??

- Tomash - 03-18-2005

eddie napisał(a):wg. mnie np Revolution wogóle nie pasuje do Hard Rocka...

A wg. mnie pasuje Tongue

Cytat: a poza tym Judas Priest jest największym rywalem Black Sabbath...

Od kiedy?

Cytat: a chyba nikt nie zaprzeczy że Black Sabbath to Metal... a przecierz np. Ich troje nie może rywalizować z np. Behemothem...

Klasyczne dokonania black sabbath, to czystry hard rock! z którego potem wykluł się heavy metal. powtórze jeszcze raz to co już gdzieś napisałem: terminu "hard rock" nie należy rozumieć dosłownie, jest to odrębny styl muzyczny, stworzony przez takie zespoły jak Deep Purple, Led Zeppelin i Black Sabbath właśnie, przecież jeśli black sabbath to taki wielki metal, to czemu Budgie nazywa się hard rockiem, chociaż grają znacznie ciężej... zresztą o ile granica między heavy a hard rockiem faktycznie jest bardzo płynna, to ja poweru w twórczości Judasów nie widze(może poza Painkillerem i defenders...), sorry Tongue

- madpuchatek - 03-18-2005

Swój głos oddaje na Iron Maiden

- hegemon88 - 03-18-2005

hEx napisał(a):szanujmy inne zespoły, nawet te ktorych nie lubimy.

Typowo pozerskie myslenie. Jak mozna szanowac kapele gdzie wokalista tudziez byly bebniarz sa pedalami.

- Krolik - 03-19-2005

Oczywiście że Priest przerasta gówniany majdanek wielokrotnie...mimo, iż maja ciotę na wokalu...( choc w mejden też z pewnością są cioty, tyle że się dobrze maskują )

- Kalin - 03-19-2005

Głos na Judaszów.
Za Ajronami nie przepadam.