Normalsi -
aXe Rose - 01-15-2006
Bardzo ciekawa grupa rockowa z Łodzi, która powoli staje się coraz popularniejsza. Nie wiem, na ile są znani poza naszym województwem, każdemu jednak polecam zapoznanie się z ich twórczością - bo naprawdę warto.
http://www.normalsi.pl
-
Rumian - 01-16-2006
dane mi bylo slyszec jeden ich album (no coz polecono mi wlasnie go jak kupowalem kumplowi prezent na urodziny) i musze przyznac ze graja calkiem ciekawie, niestety malo tego sluchalem i nie pamietam za bardzo juz ich tworczosci a wiec nie moge sie szerzej wypowiedziec
-
Acrid - 05-14-2006
Na allegro natknalem sie na album: Normalsi â âDekalog czyli Piekło Muzykantówâ wraz z opisem:
âDekalog, czyli Piekło Muzykantówâ to drugi album rockowej grupy Normalsi.
Tym razem jest to album koncepcyjny w całości poświęcony chrześcijańskiemu Dekalogowi. Znajdziemy tutaj dziesięć różnorodnych piosenek, które stanowią muzyczne interpretacje kolejnych przykazań. W warstwie muzycznej mamy tu obok siebie ciężką rockową jazdę, nieco filmowe fragmenty ilustracyjne oraz przejmujące osobiste ballady.
Co ciekawe Normalsi w tekstach nie stawiają żadnych religijnych drogowskazów, ale przede wszystkim mnożą pytania, zaś odpowiedzi pozostawiają słuchaczom. Szata graficzna albumu oparta jest na motywach Piekła Hieronima Boscha, a całość dodatkowo zawiera prezentację multimedialną z teledyskami, wywiadami , galerią zdjęć i linkami do strony internetowej zespołu.
Warto? Slyszal ktos?
-
HeavyMusic.pl - 10-19-2006
Warto, warto! kiedy poraz pierwszy usyłszałem jakieś dziwne miałem uczucie, że to coś podobnego do Comy, ale jednak inne

dużo ciekawsze. Polecam obie płytki, Dekalog i Soliloquium.
Juda, Komin, Wielki B, Patologia - ŚWIETNE kawałki.