Dire Straits -
TooLfan - 09-26-2005
Dobrze widze??Nie maaa

hock: A wiec zakladam temat o zespolu od ktorego w moim przypadku wszystko sie zaczelo

Moze troche zalatuja wiocha ale nie powiecie mi ze nie wywiercily wam w mozgu dziury kawalki takie jak "Sultans of Swing" " Money for Nothing" pamietam jak tatus mi puszczal "money.." a ja zawsze na wejsciu tam przed tym kapitalnym riffem pewnie kojarzycie zawsze chowalem sie pod poduszke

takie wspomnienia ehh...noi ballada "Brothers in Arms" przy niej zawsze

az sobie pojde posluchac...
-
buubi - 09-26-2005
Klasyka rocka gitarowego. Mark Knopfler ze swoją sztuką grania na gitarze kciukiem. Sultans Of Swing, Money For Nothing i duzo innych typowo rockowych kawałków, ale także piekne ballady w stylu Romeo And juliet, rozbudowane formy ala Private Investigations oraz niezniszczalne i rozdzierajace Brothers In Arms - to tylko czubek góry lodowej kapeli która ma w dorobku wiele mniej znanych ale równie dobrych kawałków. Może dziś nie słucham tego tak jak dawno, dawno temu, ale gdy poleci w radiu lub u znajomych to nie odmawiam
-
aXe Rose - 09-26-2005
Nic dodać, nic ująć. Obok wymienionych wspomniałbym jeszcze o balladzie "Your Latest Trick".
-
mal - 09-26-2005
"moze troche zalatuja wiocha"
"ale nie powiecie mi ze nie wywiercily wam w mozgu dziury kawalki"
Hmmm co?! Wiocha, dziura w mózgu, może i tak, ale nie w Dire Straits!
Coś widzę, że wszyscy zaczynają muzyczną podróż od ojca puszczającego kawałki Dire, hm... jakaś tendencja?
Legenda, znam tylko z Brothers in Arms, cóż, kiedyś odrobię bo mam w posiadaniu kilka oryginałów, między innymi Alchemy!
Pozdrawiam.
-
buubi - 09-26-2005
Jee tam - równie dobrze mozna powiedzieć że ktoś podróżuje do dziadka puszczającego Ummagumme Floydów lub pradziadka puszczającego nie-do-zajebania Hound Dog Elvisa 8)
-
Kamael - 09-26-2005
Mówiąc szczerze nigdy nie miałem okazji przesłuchania jakiegoś całego albumu, zatrzymałem się na etapie wymienionego "Sultans Of Swing" - bądź co bądź świetnego kawałka.
-
Beast King - 09-27-2005
A nikt nie wspomnial o "Walk of Life"

. Pierwszy kawałek Dire Straits, który w życiu usłyszałem, a jeszcze nie wiedziałem o istnieniu tego zespołu
Słuchałem ich już dawno temu, ale na dobre się zainteresowałem, gdy zauważyłem w "Chrzście Ognia" Sapkowskiego drugą zwrotkę "Brothers in Arms". Zespół wielki, do któego często się wraca, by odpocząć od mocniejszego uderzenia
-
TooLfan - 09-27-2005
Haha "Walk fo Life " rządzi nie ma co.Bardzo lubie ten kawalek jakos zawsze po nim mam dobry humor

ostatnio slyszalem go w Tesco wszyscy jakos tak zaczeli rytmicznie podrygiwac

Az sie milej zakupy robi
-
Valhalla - 09-27-2005
Kamael napisał(a):Mówiąc szczerze nigdy nie miałem okazji przesłuchania jakiegoś całego albumu, zatrzymałem się na etapie wymienionego "Sultans Of Swing" - bądź co bądź świetnego kawałka.
Napraw to

Co do zespolu, to slucham od najmlodszych lat, zarazila mnie matka z ojcem, a nieco pozniej mojego brata. Jak mialam z 5 lat kupilam sobie 1sza kasete, ich kasete i 2 inne Genesis

Mam w domu kasety, plyty i winyle

Cudowna muzyka
-
Kamael - 09-27-2005
Naprawię, nie martw się ; ). Postaram się w najbliższym czasie ukraść coś z ich dyskografii mojemu kumplowi.
-
TooLfan - 09-27-2005
Czyli nie tylko ja mam tak wspanialego tatusia

aha bym zapomnial Geniesis tez mi puszczal z Coilinsem na wokalu heh
"home by the sea "ehhh..to byly czasy
-
Dance Of Death - 09-27-2005
Brothers In Arms - King Of The Ballads
-
Quostek - 10-02-2005
Dance Of Death napisał(a):Brothers In Arms - King Of The Ballads 
Tam zaraz king... Pozycje utworu mozna opisac tylko tak:
Niesamowicie wyrobane zarobiste czosnek granie wymiata rzadzi i w ogóle.
A "Money For Nothing" to jeden z riffów wszechczasów.
-
gannon - 10-02-2005
Słucham od... hmm, odkąd mój brat mi zaczął ich puszczać ładnych parę lat temu

Taka muzyka na spokojne wieczory.
-
varduum - 10-30-2005
Brothers In Arms jest kul