Forum Rockmetalshop
Kreator vs. Slayer - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Kreator vs. Slayer (/thread-kreator-vs-slayer)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Kreator vs. Slayer - Anonymous - 04-14-2005

i wszystko jasne... Angry
edit (zmieniam):
Legendy reprezentujące thrash metal, obydwie na takim samym, wysokim poziomie

traktujcie to "starcie" kapel, tak : thrash vs. thrash
i nie czepiać się, że inny rodzaj

- Atreju - 04-14-2005

Ten sam styl? A to dobre... Dwa zupełnie różne zespoły, grające zupełnie różny thrash metal, którego nie da się nijak porównać. Slayer to siara i piekło, demony i ogień, a Kreator to psychoza, szaleństwo i schizofrenia... gdzie tu porównanie... :?

Osobiście wolę Kreatora.

- LCF - 04-14-2005

Atreju napisał(a):Ten sam styl? A to dobre... Dwa zupełnie różne zespoły, grające zupełnie różny thrash metal, którego nie da się nijak porównać. Slayer to siara i piekło, demony i ogień, a Kreator to psychoza, szaleństwo i schizofrenia... gdzie tu porównanie... :?

Jak wyzej, co ma piernik do wiatraka?
Ja wole Slayer.

- Slayerd - 04-14-2005

Slayer! Slayer! Slayer! I nic innego

- Rumian - 04-14-2005

jasne ze slayer

- nowy - 04-14-2005

lubie obydwie kapele
ale wole kreatora
nie wiem dlaczego poprostu bardiej mi podchodzi Big Grin

- eternal - 04-14-2005

Slayer lepszy (tak mi się wydaje,ale to moja skromna opinia) Smile

- Dżemik - 04-14-2005

Atreju napisał(a):Ten sam styl? A to dobre... Dwa zupełnie różne zespoły, grające zupełnie różny thrash metal, którego nie da się nijak porównać. Slayer to siara i piekło, demony i ogień, a Kreator to psychoza, szaleństwo i schizofrenia... gdzie tu porównanie... :?

Otoz to..

Oczywiscie Slayer ropierdziela Kreatora w drobny mak..

- Anonymous - 04-14-2005

wcale nie zaprzeczam...
jednak obie kapele grają thrash, a że inny rodzaj thrash metalu to już co innego...
Trochę mnie poniosło(?) z "tym samym stylem" bo lubię i Slayer, i Kreator

- Kellur - 04-14-2005

Nie naskakujcie na mnie od razu, ale uważam że obie kapele są zbyt "rąbane" i mi poprostu nie podchodzi taka muzyka. Ale powiedzcie mi co widzicie w takim np. "Reign in Blood" Slayera ? Za co wam się podoba ? Osobiście, dla mnie to nie jest nic interesującego - wszystkie utwory brzmią jednakowo, na jeden kopyt, jak jeden dłuuugi kawałek.
I zwróćcie uwagę że jest to subiektywne zdanie ^^

- Valhalla - 04-14-2005

Kellur napisał(a):Nie naskakujcie na mnie od razu, ale uważam że obie kapele są zbyt "rąbane" i mi poprostu nie podchodzi taka muzyka. Ale powiedzcie mi co widzicie w takim np. "Reign in Blood" Slayera ? Za co wam się podoba ? Osobiście, dla mnie to nie jest nic interesującego - wszystkie utwory brzmią jednakowo, na jeden kopyt, jak jeden dłuuugi kawałek.
No kurde, a mi sie akurat ta plyta podoba Angry Ja wiem za co? Tak po prostu Laughing

- Flame - 04-14-2005

oczywiście że Slayer!

- Atreju - 04-14-2005

Kellur napisał(a):Nie naskakujcie na mnie od razu, ale uważam że obie kapele są zbyt "rąbane" i mi poprostu nie podchodzi taka muzyka. Ale powiedzcie mi co widzicie w takim np. "Reign in Blood" Slayera ? Za co wam się podoba ? Osobiście, dla mnie to nie jest nic interesującego - wszystkie utwory brzmią jednakowo, na jeden kopyt, jak jeden dłuuugi kawałek.
Nie wiem za co ludzie lubią "RIB". Ja jej nie lubię, tzn lubię, ale nie najbardziej. Znacznie wyżej stawiam sobie "Hell awaits" oraz "Seasons in the abyss"... Laughing

- Frustra - 04-14-2005

Slayer, co tu dużo mówić.

- Tomash - 04-14-2005

Lubie obie kapele, za co lubie "Reign in blood"? bo to pół godziny czystej agresji, nie zaśmieconej ŻADNYMI wypełniaczami, po prostu ustawiasz na full, i jazdaaaaaaaaaa Mad Mad Mad bez zbędnych filozofii i innych pierdół...jak chce posłuchać ultra ambitnego grania to włączam SBB lub King Crimson, a nie Slayera... W sumie to samo można napisać o największych dziełach Kreatora, płyty tych kapel wywołują bezwarunkowy odruch machania łbem, i za to je lubie Big Grin a w tej ankiecie głosu nie oddam, bo sam nie wiem co lepsze...na dzisiaj byłby to Kreator, a jutro pewnie Slayer Laughing więc sobie daruje.