- Arion - 03-15-2005
narzekacie ;P
podążajcie za średniowiecznymi realiami i nie myjcie włosów, nie czeszcie ich, w ogóle nic z nimi nie róbcie a dredy same na głowie się po jakimś czasie pojawią ;D
może nieco inne i nieco zamieszkane, ale naturalne! :>
co się tyczy mojej opinii - nie przepadam za dredami, wolę sobie poprzebierać we włoskach, pobawić się czasem we fryca, pogłaskać, posmyrać itd... ;]
-
Tomash - 03-15-2005
Arion napisał(a):co się tyczy mojej opinii - nie przepadam za dredami, wolę sobie poprzebierać we włoskach, pobawić się czasem we fryca, pogłaskać, posmyrać itd... ;]
Dokładnie

poza tym nikt nie ma takiej fryzury jak ja - czyli naturalny true pudel metal bez żadnej trwałej czy innego kręcenia

a dredy są ok,tylko że nie każdy w nich dobrze wygląda... i niestety trzeba się pozbyć większości włosów kiedy się znudzą
-
metallgirl - 03-15-2005
mi sie podobaja,wlasnie mysle na dredamy,bo cos chce ze swoimi wlosami zrobic,a nic mi innego nie przychodzi do glowy

innego,wiec,mozliwe ze bede miala,ale to nie jest 100%,wiec nie wiem sama jak to bedzie,mysle,ze dready pasuja do mnie...ale nie wiem
-
deathless - 03-15-2005
Nie podobają mi się.
Okropne.
Mój kumpel ma takie śliczne włoski, naprawdę cudowne... w końcu mi powiedział, że zapuszcza, żeby sobie dredy zrobić... yszzz:/
To straszne przeżycie.
-
Nilfheim - 03-20-2005
Chciałam mieć kiedyś dready, ale jednak nie zdecydowałam się na nie. Mówi się że "tchórz umiera tysiąc razy a bohater tylko raz", jednak ja wolę być w tej kwestii tchórzem

Ogólnie jestem zwolenniczką dreadów, bardzo mi się podobają - ale u kogoś

Oczywiście nie u każdego. Przypomina mi się jeden chłopak z pracowni artystycznej gdzie chodzę na wykłady z historii sztuki - on ma piękne, bardzo zadbane,długie dready (sięgają mu do pasa). Nosi je już kilka lat. Nie zgodzę się tutaj z częścią wypowiedzi że każdy kto ma dready, to ma "syf" na głowie. To tylko zależy od tego jak właściciel o nie dba. Przecież są specjalne szampony do dreadów, odżywki itp. Trzeba tylko chcieć. Co do tego, że żadnych dreadów nie da się już rozczesać - także się nie zgodzę. Owszem, jeśli są zrobione profesjonalnie to może i nie da rady jak się to robi samemu, ewentualnie przy czyjejś pomocy, ale są wyspecjalizowane salony gdzie roczesują dready - co prawda trochę to kosztuje, ale jeśli ktoś nie chce być łysy to chyba nie ma rady

Moja koleżanka miała zrobione dready przez jakiegoś znajomego, nosiła je 2 lata, ani razu żaden jej się nie rozkręcił, syfu na głowie także nie miała. Kiedy postanowiła zmienić fryzurę, wzięła się za ich rozczesywanie. Robiła to sukcesywnie, po jednym dreadzie, aż w końcu udało jej się rozczesać wszystkie, Co prawda musiała trochę skrócić włosy, ale jest naprawdę dobrze. Przepraszam za przydługawego posta
-
Scully - 06-11-2005
szkoda mi tej złotej lokowej gęstwiny, hodowanej latami, ale gdybym miała cienkie i słabe włosy - kto wie?

na pewno bym się prędzej zdecydowała na taki krok. Bardzo indywidualizujące rozwiązanie.
-
pawn888 - 06-11-2005
derdy fajna opcja nawet bym ja rozkminil ale trpche ciezko o tym ( pol roku temu kiedy bylem lysy powstala idea dredow nie wiedziale mdokladnie co kiedy i jak by bylo ale wiedzialem ze kce miec dotej pory niesciolem wlosow

ale chyba bede mosial bo jestem ministrantem i wogle mi dlogie niepasoja aczkowliek bede je czymal jaknadlozej sie da

)
-
ReTuRn - 06-11-2005
Ogolnie jestem na nie. U bardzo niewielkiej ilosci osob wygladaja w miare sensownie, no i jest tylko jedns metoda, by sie pozbyc :>
-
Pearl - 06-12-2005
W wakacje skręcę sobie dwa dredy

Mam długie włosy i myślę, że będzie to fajnie wyglądało
-
PaxPaxPax - 06-12-2005
a ja od jakiegos roku mam dready na calej glowie i jest cool

A co do tego ze sa brudne to nie prawda, po skreceniu najlepiej jak sie ich nie myje ale ja mylem 2 razy w tygodniu i sie nie rozlecialy tylko zbily. A co do dokrecania to welniana skarpeta pociera sie, potem szydelkuje, trzeba to co jakis czas robic.
-
tramposh - 08-15-2005
Mi się marzą już kilka lat ale wszyscy są porzeciw :? Mama gada że zniszcze piękne włosy,mój chłopiec ze nie bedzie miał co głaskać,inni że to obleśne i to mi nie pomaga bo też mam wątpliwości ze np.u mnie mi się nie spodoba lub że bedą mi sie rozwalać :? Ale jak ktoś ma dready to zazdroszczę
-
mind.in.a.box - 08-15-2005
Kobieta z dredami? Nic ładnego. To ujmuje kobiecości, jak dla mnie.
-
Blood - 08-15-2005
Ja bym chciala dredy, ale nie wiem czy beda pasowac...
Pozatym potem nie chcialabym ich scianac i zostac lysa...
No i jeszcze troche szkoda by mi bylo jednak wlosow...
A mama nic przeciwko by nie miala, gorzej z ojcem
-
Emma - 08-16-2005
ujmuja mi kobiecosci :p no dzieki
ale ja sie itak z moich ciesze
najpierw zrobilam jednego
pozniej z tylu glowy ok 30
a teraz caly leb to chyba 60 z kawalkiem ich jest
cienkie i w ogole smieszne
a co do scinania sie na lyso to tez mit
moja kuzynka mial 3 lata dredy i wkoncu zdecydowala sie ej sciac poczekala cos ok 4 miesiecy na odrosty ... i sciela dredy zostawiajac odrosty
i tada ma sliczna krotka fryzurke
-
Genocide - 08-16-2005
Nie lubie dredów i tych którzy je noszą. Równie dobrze mogą piórą we włosy wkładać jak jeden ciota z teledysku na vivie...