-
Tomash - 01-31-2007
arsenic napisał(a):Nie da się ukryć, że powieści Kinga nie wszystkim się mogą podobać, a zwłaszcza tzw. realistom.
Niekoniecznie, ja generealnie lubie taką literaturę, ale - jak już wspomniano wyżej - w prozie kinga zdarzają się potworne dłuzyzny, które są maksymalnie nudne. Może to też w jakimś stopniu wynika z nienajlepszego tłumaczenia(wiele książek SF jest przez to spieprzonych), nie wiem, wole jednak innych autorów.
-
arsenic - 02-01-2007
Ja generalnie Kinga cenię, ale jego książki czytam na zasadzie "oddechu" pomiędzy innymi, wartościowszymi lekturami.
Czy ktoś z was czytał Kinga w oryginale? Może rzeczywiście to kwestia tłumaczenia, jak pisał Tomash, no ale fakt faktem - koleś momentami przegina z ilością stron. Jego prawo.
-
Ghost_82 - 02-01-2007
Tomash napisał(a):arsenic napisał(a):Nie da się ukryć, że powieści Kinga nie wszystkim się mogą podobać, a zwłaszcza tzw. realistom.
Niekoniecznie, ja generealnie lubie taką literaturę, ale - jak już wspomniano wyżej - w prozie kinga zdarzają się potworne dłuzyzny, które są maksymalnie nudne. Może to też w jakimś stopniu wynika z nienajlepszego tłumaczenia(wiele książek SF jest przez to spieprzonych), nie wiem, wole jednak innych autorów.
Dlatego, ja bardziej wole Koontza i Mastertona, bo do książek Kinga trzeba mieć cierpliwość. Już nieraz zaczynałem czytać i ich nie kończyłem, bo mi sie odechciewało.
-
siostra - 03-23-2007

hock:
A ja właśnie lubię to przynudzanie w jego książkach, bo jak po takiej nudzie wypierdzieli człowiek scenę gdzie się posikać można to wszystko w równowadze

Uhh. A najlepsze jest to, że ma wyjebane w kosmos momenty, gdzie próbuję zamknąć oczy..ale to nie film

i trzeba czytać dalej.. chociażby patrząc na książkę przez palce

Ahh.. Pozdr
-
Moon - 11-05-2008
Jak na razie z książek czytałam tylko Colorado Kid, no i parę opowiadań. KING RZĄDZI
-
AkallabethGoth - 11-09-2008
heh, pytanie ogledne, ale odpowiem :> King to jeden z autorów, ktorego nie da sie nie podziwiac. osobiscie bardzo podoba mi sie cykl "Mrocznej Wieży", a tak poza tym chyba "Chudszy" i opowiadania^^
-
Signe - 03-05-2009
Kupiłam sobie Lśnienie. Czytałam, czytałam, czytałam, a potem pizgnęłam się książką w łeb i po raz n-ty obiecałam sobie, że przeproszę się z biblioteką i oleję swoją fetyszystowską przyjemność wąchania nowych książek. Bo poza zapachem cała reszta w nich zawarta mnie rozczarowuje.
Albo to ja nie umiem szukać.
-
Keesha - 03-06-2009
Ja pizgnęłam (ale nie się, a już na pewno nie w łeb) "Grą Geralda" bo była nudna, jakieś takie nieciekawe psychologiczne-chujwieco. Ale "Oczy smoka" bardzo mi się podobały/ła(?).
Eee... książki i fetysz?
-
Necro Desecrator - 01-16-2010
King ssie pauke
RE: STEPHEN KING -
fanthecure - 09-22-2013
Lexia ja tez lubię jego twórczość
nemesis_ - 12-01-2013
Wszyscy mówią, że mistrz horrorów i w ogóle.. jak dla mnie... nie będę sie tu ani zachwycać, ani krytykować, bo książek lepszych sama nie napiszę..
czytałam tylko Lśnienie, Misery i Carrie i to mi jakoś wystarczy ;P
Havan2002 - 11-30-2014
A słyszeliście o kontynuacji Lśnienia pt. "Doktor Sen"? Ogólnie Danny jest już dorosłym facetem i na nim się skupia fabuła. Zastanawiam się czy warto sięgnąć po ten sequel