-
Lech - 06-16-2005
Kamael napisał(a):Lech napisał(a):Kamael napisał(a):Udało mi się ostatnio dokopać do EP-ki "Crestfallen" i tak sobie myślę, że dla samego utworu "Everwake" warto było. Nie mogłem się od niego oderwać przez pół dnia, a i inne bardzo dobre, choć bardziej lubię późniejszą twórczość Anathemy.
Teraz już chyba całą dyskografię mam zaliczoną, oprócz tych demówek, o których Lechu mówiłeś, ale przy mojej manii na punkcie tego zespołu zapewne kiedyś je wreszcie dopadnę.
dokop sie bo warto naprawde, poszukaj w necie, wlasnie stamtad je mam, bo gdzie inedziej raczej nie ma sznas- polecam torrentspy.com(ostrzegam ze to nielegalne
, robisz to na wlasna odpowiedzialnosc
). powodzenia
Tego też się spodziewam, bo to naprawdę "true" (hehehe) i gdzieś zakopane wydawnictwa.
ale obawiam sie ze bedziesz musial pociagnac cala dyskografie, bo pojedynczych demek raczej nie znajdziesz, rzeczywiscie sa "trv"
-
Kamael - 06-16-2005
Lech napisał(a):Kamael napisał(a):Lech napisał(a):Kamael napisał(a):Udało mi się ostatnio dokopać do EP-ki "Crestfallen" i tak sobie myślę, że dla samego utworu "Everwake" warto było. Nie mogłem się od niego oderwać przez pół dnia, a i inne bardzo dobre, choć bardziej lubię późniejszą twórczość Anathemy.
Teraz już chyba całą dyskografię mam zaliczoną, oprócz tych demówek, o których Lechu mówiłeś, ale przy mojej manii na punkcie tego zespołu zapewne kiedyś je wreszcie dopadnę.
dokop sie bo warto naprawde, poszukaj w necie, wlasnie stamtad je mam, bo gdzie inedziej raczej nie ma sznas- polecam torrentspy.com(ostrzegam ze to nielegalne
, robisz to na wlasna odpowiedzialnosc
). powodzenia
Tego też się spodziewam, bo to naprawdę "true" (hehehe) i gdzieś zakopane wydawnictwa.
ale obawiam sie ze bedziesz musial pociagnac cala dyskografie, bo pojedynczych demek raczej nie znajdziesz, rzeczywiscie sa "trv" 
Kto wie, może gdzieś na necie coś znajdę i nie będę musiał ściągać całości specjalnie dla tych paru demówek. Odrobina szczęścia będzie potrzebna.
-
Sabelle - 07-24-2005
Ja zaczęłam ich słuchać od chwili gdy usłyszałam Feel. Dobrze, że mają zróżnicowaną muzyke, tak bym nawet nimi się nie zainteresowała... Na początku słuchałam łagodniejszych kawałków ( tak aby mój"organizm się przyzwyczaił

). Potem poszło... To właściwie dzięki tej kapeli, i od tej kapeli wszystko się zaczęł, moje spojżenie na muzykę, świat... Teraz , po latach ztwierdzam, że jest to jeden z moich ulubionych zespołów (odrazu po Moonspell

). Jedno mnie tylko wkirza, dlaczego jest tak ubogo jeśli o zróżnicowanie w koszulkach. Osobiście natknęłam się tylko na Eternity. Aby zdobyć resztę musiałam się trochę napracować. Po prostu poszłam do działu gdzie zajmują się nadrukowywaniem różnych dziwactw na koszulki itp. Mimo utrudnień nadal w ten sposób zdobywam ich nowe koszulki....
W mojej hierar. jeśli chodzi o ich albumiki na pierwszym miejscu stoi oczywiście "Eternityt", potem "Resonance"(w szczegulności "Far away) i "A fine day to exit"(osobiście uwielbiam "Panic"), a potem cała reszta....
-
Kamael - 07-25-2005
Koszulek w Polsce oprócz "Eternity" chyba faktycznie nie można dostać. Na koncercie w Krakowie były do kupienia świetne - i koszulki, i bluzy, ale ceny i tak nie na moją kieszeń. Mimo wszystko mi brak możliwości kupienia tych artykułów nie doskwiera tak bardzo, bo też raczej w koszulki kapel się nie ubieram.
Sabelle napisał(a):jeśli chodzi o ich albumiki na pierwszym miejscu stoi oczywiście "Eternityt", potem "Resonance"(w szczegulności "Far away) i "A fine day to exit"(osobiście uwielbiam "Panic"), a potem cała reszta....
Ja zdecydowanie stawiam na pierwszym miejscu "Judgement", płyta idealna po prostu.
-
Sabelle - 07-25-2005
...może faktycznie jest dobra. Z tego albumiku przepadam za tytułowym utworem, "Deep", no i oczywiście jakże mogłabym zapomnieć o "Forgotten hopes"... (widziałam clip - na akustycznej- całkiem, całkiem...)
-
Kamael - 07-25-2005
Eee tam dobra, genialna jak dla mnie

.
Klipu właśnie nie miałem okazji oglądać, a podobno świetna rzecz.
-
Sabelle - 07-26-2005
...jak chcesz mogę Ci przesłać, decyduj...
-
Kamael - 08-13-2005
Klip już mam, na polskiej stronie jest do ściągnięcia. Nie wiem jak mogłem go tam wcześniej nie zauważyć.
Bardzo mi się podoba i z chęcią posłuchałbym innych utwórów Anathemy w wersji akustycznej.
-
Tasiorro - 08-13-2005
Kamael napisał(a):Ja zdecydowanie stawiam na pierwszym miejscu "Judgement", płyta idealna po prostu.
zajmuje takie samo stanowisko:> judgment rulez
-
Ymir - 08-13-2005
Ja najnardziej lubię The Silent Enigmę i Judgement. A pozostałe "trochę" mniej
-
Kamael - 08-13-2005
Ymir napisał(a):A pozostałe "trochę" mniej
Ja przez długi czas miałem problem z przekonaniem się do pierwszych albumów Anathemy, teraz słucham ich z podobną przyjemnością jak tych późniejszych.
Tasiorro, no wiadomo, że rulez. Płyta z gatunku tych, których można słuchać bez końca.
-
Sabelle - 08-13-2005
...ja mam problem ze strawieniem 'Serenades' - ale wkońcu nie wszystko musi mi podchodzić...
-
Lech - 08-13-2005
Na Serenades, Anathema to nie ten sam zespol co na plytach pozniejszych wiec nie dziwota, ze przyzwyczajeni do "mietkiego" grania sluchacze rozdziawiaja usta slyszac jak grala Anathema wczesniej
-
Kamael - 09-21-2005
Anathema nagrywa właśnie swój kolejny album studyjny. Zespół zdradził już kilka wstępnych tytułów utworów, jakie się na nim znajdą.
http://muzyka.onet.pl/mr,1166353,wiadomosci.html
Mam nadzieję, że po wydaniu płyty zaliczą kolejnych kilka koncertów w naszym kraju ; ).
-
Evel - 09-23-2005
No to zaczynamy

(mój pierwszy post na tym forum

)
Dla mnie Anathema to coś pieknego. Nie ma to jak muzyka, która pieści uszy

Najbardziej lubię piosenki Empty, One Last Goodbye, Are you There?, Underworld i mogłabym tu jeszcze długo wymieniać, bo każda ich piosenka ma to coś w sobie, za co się ją lubi