Forum Rockmetalshop
Nasze xiazkowe zakupy ;) - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: Nasze xiazkowe zakupy ;) (/thread-nasze-xiazkowe-zakupy)

Strony: 1 2 3

- Hethell - 08-30-2005

ja kupuje bo lubie je miec i wiezic na swojej polce Big Grin ja tam mam z xiazkami inni z plytami

- Tomash - 08-30-2005

Ja mam cały pokój zawalony księgami(po rodzicach i starszym rodzeństwie) bo kiedyś książki kosztowały grosze...ale to było dawno i nieprawda

- Kamael - 08-30-2005

Hethell napisał(a):ja kupuje bo lubie je miec i wiezic na swojej polce Big Grin
Taaa... a potem wieczorami z przyjemnością można spojrzeć na swoje zbiory książkowe : ). Jak ja lubię to uczucie ; ). Kupowanie książek to dla mnie czysta przyjemność.

- hier_kommt_die_sonne - 08-30-2005

Niestety są ludzie, którzy kupują jedynie po to, by stało i ładnie wyglądało Sad

- Kamael - 08-30-2005

Heh, znam takich...
Po moich książkach nie da się poznać, że były już czytane - ani śladu zabrudzeń, bo zawsze przed braniem się za lekturę myję ręce ;]. Takie zboczenie ;D... Cholernie nie lubię kiedy ktoś, komu coś z moich zbiorów pożyczyłem, zostawia na kartkach/okładce swoje ślady.

- hier_kommt_die_sonne - 08-30-2005

To sie robi tak: owijasz ksiażke w jakis papier, na wierzchu piszesz: zanim weźmiesz książke do ręki, umyj ręce. Czynność powtarzasz tyle razy, dopoki ksiażka bedzie na tyle jeszcze duża, żeby można było ja podniesć i włożyć do auta.

- Tomash - 08-31-2005

hier_kommt_die_sonne napisał(a):To sie robi tak: owijasz ksiażke w jakis papier, na wierzchu piszesz: zanim weźmiesz książke do ręki, umyj ręce. Czynność powtarzasz tyle razy, dopoki ksiażka bedzie na tyle jeszcze duża, żeby można było ja podniesć i włożyć do auta.

Po prostu jak mawia Rysio z klanu: Umyliście już rączki? Laughing moje książki, te starsze, są poobgryzane na rogach przez papugi Laughing aha, btw - nie wiem z jakiego powodu dzisiejsi wydawcy oszczędzają na pieprzonym kleju :[ po dwóch "czytaniach" sporo książek się po prostu rozlatuje. Dawniej były szyte i było wszystko ok :/

- Mariusz P. - 08-31-2005

Kamael napisał(a):Heh, znam takich...
Po moich książkach nie da się poznać, że były już czytane - ani śladu zabrudzeń, bo zawsze przed braniem się za lekturę myję ręce ;]. Takie zboczenie ;D... Cholernie nie lubię kiedy ktoś, komu coś z moich zbiorów pożyczyłem, zostawia na kartkach/okładce swoje ślady.

Ja też myję rączki przed czytaniem - hm...taki nawyk Laughing

A co do pożyczania ksiązek to dosyć rzadko je pożyczam...szczególnie te starsze i klejone (tak jak napisał tomash)

- Hethell - 08-31-2005

na razie zakup kilku xiazke przeglal ze skorzanym gorsetem ale jak tylko dostane pieniadze to kupie kilka pozycji z Lashtal Pressu bo wydaja naprawde pieknie Smile

- Kamael - 05-18-2006

Paolo Coelho - Pielgrzym

Chcę przeczytać jeszcze raz, wkurzyłem się, gdy dowiedziałem się jak długa jest kolejka w bibliotece i kupiłem ; ).

- Ghost_82 - 05-26-2006

A ja zamiast kupywać książki, to wypożyczam Surprised
Szkoda kasy Surprised
Choć wiadomo, że nie zawsze sie dostaje, to czego sie chce Wink

- -Rene- - 05-26-2006

[Obrazek: 83-87498-54-8.jpg]
Najlepsza.

- Kamael - 08-11-2006

Czas się obudzić i wrócić do czytania, bo coś ostatnio u mnie z tym krucho.
Dzisiejszy zakup - "Wieże z kamienia" Wojciecha Jagielskiego. Chyba czeka mnie dzisiaj długa noc ; ).

- Sir Skaj - 12-22-2006

ja kupilem 9 czesc Nekroskopu

- nie_winny - 01-06-2007

Hmm...Na półce leży "Gra Endera" Orsona Scott Carda, kilka książek Neila Gaimana i mała kolekcja Zelaznego. Kolejne zakupy wkrótce. Resztę pożyczam z biblioteki...