Forum Rockmetalshop
Kreator vs. Slayer - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Kreator vs. Slayer (/thread-kreator-vs-slayer)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- neo386 - 04-22-2005

Slayer oraz Kreator to moje ulubione zespoły z tego gatunku metalu. Każdy band jest inny. Lecz by przychylić szalę przewagi po którejś stronie wybieram pierwszą opcję. Dlaczego ? Jak słucham np. Disciple to czuję, że wokalista wyraża prawdziwe emocje wyzwalane przez łzy, jak by płakał z gniewu (tak odbieram tą muzę). Slayera często słucham jak jestem max wkurzony na otaczający mnie świat.
Muzyka idealnie oczyszczająca umysł ze stresu.

- Kamil - 04-24-2005

tylko kreator (w sumie takich ankiet mozna robic wiele, jest jeszcze tyle swietnych thrashowych kapel, np.: testament, albo sodom), ale od kreatora zaczynalem przygode z thrashem, swietne plyty (z malymi wyjatkami)... no i chirurgicznie precyzyjna ostatnia plyta- Enemy of God... Slayer jest taki sobie Laughing

- LCF - 04-24-2005

W sumie nie dziwie ci sie, jak ci sie podobaja pedalskie przeslodzone melodyjki z ostatniego Kreatora.

- Mariusz P. - 04-25-2005

Kellur napisał(a):"Ale powiedzcie mi co widzicie w takim np. "Reign in Blood" Slayera ?"

To dobra płyta,może się podobać.

- Nevermore - 04-25-2005

Kellur napisał(a):Nie naskakujcie na mnie od razu, ale uważam że obie kapele są zbyt "rąbane" i mi poprostu nie podchodzi taka muzyka. Ale powiedzcie mi co widzicie w takim np. "Reign in Blood" Slayera ? Za co wam się podoba ? Osobiście, dla mnie to nie jest nic interesującego - wszystkie utwory brzmią jednakowo, na jeden kopyt, jak jeden dłuuugi kawałek.
I zwróćcie uwagę że jest to subiektywne zdanie ^^

co widzę? siarę, piekło, szatana, brud, chaos, kopanie dupy, kompletną destrukcję. 28 minut najsiarczystszego thrash metalu na świecie, MOC!

- nowy - 04-25-2005

Nevermore napisał(a):
Kellur napisał(a):Nie naskakujcie na mnie od razu, ale uważam że obie kapele są zbyt "rąbane" i mi poprostu nie podchodzi taka muzyka. Ale powiedzcie mi co widzicie w takim np. "Reign in Blood" Slayera ? Za co wam się podoba ? Osobiście, dla mnie to nie jest nic interesującego - wszystkie utwory brzmią jednakowo, na jeden kopyt, jak jeden dłuuugi kawałek.
I zwróćcie uwagę że jest to subiektywne zdanie ^^

co widzę? siarę, piekło, szatana, brud, chaos, kopanie dupy, kompletną destrukcję. 28 minut najsiarczystszego thrash metalu na świecie, MOC!

z ust zostalo mi to wyjete Tongue
to jest poprostu napier***
czysta moc 8)

- Krokus - 04-26-2005

Kreator to, w porównaniu ze Slayerem, całkowite partacze i zupełni amatorzy. Jak w ogóle porównywać?

- Alsvartr - 04-26-2005

Krokus napisał(a):Kreator to, w porównaniu ze Slayerem, całkowite partacze i zupełni amatorzy. Jak w ogóle porównywać?

Ke??łosz kurwa..
Coprawda Kreatora przesłuchałem tylko 2 płyty (EA i PtK)ale nie widzę żeby bardzo ustępowali Slayerowi...

- Krokus - 04-26-2005

Jesli tak sadzisz, to albo jesteś całkowitym dyletantem muzycznym, albo kretynem. Jeszcze raz cos takiego, to ci nogi z dupy powyrywam. (;

- LCF - 04-26-2005

Krokus napisał(a):Jesli tak sadzisz, to albo jesteś całkowitym dyletantem muzycznym, albo kretynem. Jeszcze raz cos takiego, to ci nogi z dupy powyrywam. (;

Nie inaczej!

- Atreju - 04-26-2005

Krokus napisał(a):Kreator to, w porównaniu ze Slayerem, całkowite partacze i zupełni amatorzy. Jak w ogóle porównywać?
Ta, a najlepsza thrashowa płyta Miętalipy, czyli "St. Anger" miażdży i Kreatora i Slayera, co nie? :?

- Alsvartr - 04-26-2005

Krokus napisał(a):Jesli tak sadzisz, to albo jesteś całkowitym dyletantem muzycznym, albo kretynem. Jeszcze raz cos takiego, to ci nogi z dupy powyrywam. (;

Ehh ić ociec ić bo siły nie mam...

- statekx - 05-04-2005

Hehe z takich tematów zawsze wychodzi tylko kłótnia Big Grin
To zależy kto czego słucha.
Kreator jest w porządku mają dobre utwory i lubie sobie posłuchać i pograć ich kawałki, ale dla mnie SLAYER będzie zawsze nr.1 Angry

- Nevermore - 05-04-2005

Przecież sam Angel of Death i Silent Scream miażdży i ściera w pył całego Kreatora, nie ma co porównywąc Slayera- królów thrashu z Kreatorem- II ligowym treszykiem. Można zamknąć temat.

- Arcos - 05-14-2005

Hmmm zagłosowałem na "SLAYERA" ponieważ jest leprzy od "KREATORA" i tyle chociaż "KREATOR" też dobrze gra to "SLAYER" wymiata Big Grin Big Grin Big Grin :!: :!: :!: