Forum Rockmetalshop
Polski Heavy/Thrash z lat 80 - tych - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Polski Heavy/Thrash z lat 80 - tych (/thread-polski-heavy-thrash-z-lat-80-tych)

Strony: 1 2 3 4

- Tomash - 05-13-2005

DeMoN.|. napisał(a):
Tomash napisał(a):^^Tym na pewno nie, ale takiemu Helloween, Rage, czy innym Warlockom raczej tak(oczywiście chodzi mi tu o płyty "Dorosłe dzieci", "Kawaleria szatana" i "Ostatni wojownik")
Przecież Rage to pierwszoligowy zespół, Helloween też niczego nie brakuje

No i Turbo, to wg mnie też pierwsza liga, nic złego nie napisałem o tamtych kapelach, sam je lubie...

- KelThuz - 05-13-2005

Tomash, to kiedy akcja "Spal MMP w Ogniu Zniszczenia" ? chwasty się powinno wyrywać...

- PaxPaxPax - 05-13-2005

A ja TSA lubie. Glos piekarczyka kojarzy mi sie troche z Osbournem Tongue

- hegemon88 - 05-13-2005

Tomash napisał(a):pojade pod siedzibe MMP i ją opluje

Dziuba chuj.

Nie inaczej!

- Tomash - 05-13-2005

KelThuz napisał(a):Tomash, to kiedy akcja "Spal MMP w Ogniu Zniszczenia" ? chwasty się powinno wyrywać...

Nie inaczej! Laughing nienawidze tego czegoś, odkąd kupiłem "Awatar" Turbo, na cudnym digipaku, który po paru dniach się rozleciał, a w tekstach jest mnóstwo błędów, że nie wspomne już o przekręcaniu nazwisk muzyków Deep Purple, przy opisie coveru "burn". Inna sprawa - metal chłamer, wypaczający gusta tysiącom ludzi, a dobili mnie już tym, że jakieś 3 lata temu zamówiłem w przewspaniałym metalopolisie płytkę Thin Lizzy "Live and dangerous" czyli żaden rarytas, i .... czekam do dziś, pisałem mejle, dzwoniłem - zero reakcji...Zaorać! Mad Ale po co narzekać - niedługo wyjdzie DVD Turbo z niespełna godzinnym występem na metalmanii Laughing Mad

- aXe Rose - 05-14-2005

Nevermore napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Oczywiście KAT - jedyny polski zespół, który dorównywał a nawet przewyższał moim zdaniem gigantów thrashu światowego.

ROTFL, chyba nieco przesadzasz.
Może trochę, ale nie do końca. W czym Oddech Wymarłych Światów ustępuje płytom Metalliki? Wink

- Nevermore - 05-14-2005

aXe Rose napisał(a):
Nevermore napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Oczywiście KAT - jedyny polski zespół, który dorównywał a nawet przewyższał moim zdaniem gigantów thrashu światowego.

ROTFL, chyba nieco przesadzasz.
Może trochę, ale nie do końca. W czym Oddech Wymarłych Światów ustępuje płytom Metalliki? Wink

Nie wiem, nie lubię za bardzo obu zespołów to się nie wypowiadam.

- Quostek - 06-19-2005

Ja lubię KAT, ale najbardziej to TSA. Fajne klimaty. Reszta, cienko troszkę...

- Acrid - 04-23-2008

Tomash napisał(a):co za problem to zremasterować, napisać jakiś komentarz i wydać jako dwupłytowy box?

odswiezam i to ostro, bo post z 2005 roku, ale dzis dostalem njusletera z serpenta i miedzy roznymi balzacowymi alternatywami ukazal sie:

Dragon - Scream of Death (remastered + bonus tracks)
Dragon - Fallen Angel (remastered + bonus tracks)

Wg. Serpenta cena ~40pln.

- Przemek87 - 04-23-2008

O Dziubińskiego chodzi ?? Nie jestem miejscowy to nie wiem.

- Sobota - 04-23-2008

Dragona to slyszalem horda goga album czy cos. Niezłe zło :F

- Przemek87 - 04-23-2008

Ale cała ta strona dorosledzieci.prv.pl to jest wyjebista w pyte kopalnia o tych starych zespołach

- Psych0 - 04-23-2008

Chwilunia, przecież działalność KATa przypadała na czasy, żelaznej kurtyny, ciężko było wyjechać z kraju...a co dopiero robić tam karierę...
W tych czasach BBC to robiło o Polsce reportaże, jak o jakimś egzotycznym miejscu.
Istnieje dokument dla bbc z Jarocina, na który składają się wywiady z wokalistą KATa, Moskwy, czy Siekiery.
I wszystkie powody braku możliwości zaistnienia na scenie światowej zostały przez tych, młodych wówczas, muzyków wymienione.

- Tomash - 04-23-2008

Sobota napisał(a):Dragona to slyszalem horda goga album czy cos. Niezłe zło :F

Akurat studyjne płyty Dragona są imho arcychujowe, natomiast koncertowy split z Wilczym Pajakiem(metalmania 87') miażdży ekologów, dobry jest też materiał "Sacrifice" z bodajże 93 roku, ale toto wyszło ino na kasecie i to pod skrzydłami "giganta" Baron records, więc nie dziwne że w zasadzie nikt o tym nie pamięta. "Horda goga" ssie po cąłości, "Fallen angel" jakiś tkai niedorobiony, jakby nagrywany na szybko, "Scream of death" jeszcze idzie posłuchać. Ale generalnie to ten zespół - jak wqiele innych rockowych polskich bandów z 80's - się skończył zanim na dobre się zaczął, niestety. Teraz się reaktywowali podobno...

- hegemon88 - 04-23-2008

Przemek87 napisał(a):O Dziubińskiego chodzi ??
Nie o twoja starą.

Dziuba chuj.

Nie inaczej!