09-14-2004, 01:08 PM
Anonymous
10-04-2004, 12:28 PM
Bathory, Mithotyn, Amon Amarth, Enslaved
12-18-2004, 12:15 PM
Ja bardzo lubię grupę Otyg, a jeszcze bardziej Vintersorga, zwłaszcza album ,,Odemarkens Son" 8) Natomiast uważam, że płytka ,,Sagovindars Boning'' grupy Otyg była świetna
I jest to zdecydowanie folk metal. Też czasem lubie posłuchać. Ale najbardziej lubię Falkenbach i Einherjer no i oczywiście legendarne bathory

I jest to zdecydowanie folk metal. Też czasem lubie posłuchać. Ale najbardziej lubię Falkenbach i Einherjer no i oczywiście legendarne bathory

12-20-2004, 10:32 PM
DeMoN.|. napisał(a):Amon Amarthtylko teksty maja o wikingach i mitologii, muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu, zreszta porownaj "Hammerheart" Bathory i dajmy na to "Vesus The World" AA, roznice widac od razu
12-22-2004, 11:31 AM
Amon Amarth jak dla mnie mozna podciagnac pod viking metal.. Co prawda na zasadzie takiej jak Dimmu Borgir do blacku ale jednak.. Chociaz z tym:
Slyszal ktos o jakze zacnej kapeli Wintersun? Solo projekt Jariego z Ensiferum.. Wlasnie wydal swoj 1 krazek.. Bardzo dobry viking/folk.. =]
varduum napisał(a):muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalunie mozna sie nie zgodzic..
Slyszal ktos o jakze zacnej kapeli Wintersun? Solo projekt Jariego z Ensiferum.. Wlasnie wydal swoj 1 krazek.. Bardzo dobry viking/folk.. =]
12-24-2004, 12:41 PM
Dżemik fajną masz czapeczkę 
A Witnersun nie znam..jeśli mówisz, że ciekawe to muszę poszukać

A Witnersun nie znam..jeśli mówisz, że ciekawe to muszę poszukać

01-01-2005, 12:33 AM
Niezabardzo slucham Viking metalu ale lubie Falkenbach,Crauchan(niewiem czy to vivking)
i Skyforger(tez niewiem czy to viking.
i Skyforger(tez niewiem czy to viking.
04-03-2005, 01:37 PM
no wieć Uwielbiam viking metal i wszelkie jego odmiany , słucham takich zepsołów ( niektóre tylko lekko zachaczają o viking inne lekko o nieviking
) :
Adorned Brood , Amon Amarth
, Asgaard , Bathory ( Hail QUORTHON â
â ), Battlelore , Doomsword , Einherjer 8) , Finntroll
, Otyg , Skydancer ,Thyrfing ,Ulver , Valhalla ,Vintersorg ,Volksweerbaarheid
, Waylander , wyrd ( świetne !! ),Mithotyn ( mistrzostwo !!) Falkenbach , Kampfar , Burzum
Najwyrzej cenie dokonania :
1. Bathory ( Hammerheart i Blood on ice !! )
2. Amon Amarth ( ktoś niesłyszał Death in fire ?? )
3. Mithotyn ( miażdzy !! )
4. Finntroll
5. Einherjer

teraz troche pokomętuje ..

porównaj Wyrd z Vintersogiem albo Adorned brood z Doomswordem - tak sie nieda każdy zespół ma swój styl a viking metal łączy owe zespoły przez liryke a niemuzyke !
a tu macie definicje słowa Viking Metal
troche sie rozpisałem
HAIL METAL
HAIL BATHORY
HAIL THE HORDES
) :Adorned Brood , Amon Amarth
, Asgaard , Bathory ( Hail QUORTHON â
â ), Battlelore , Doomsword , Einherjer 8) , Finntroll
, Otyg , Skydancer ,Thyrfing ,Ulver , Valhalla ,Vintersorg ,Volksweerbaarheid
, Waylander , wyrd ( świetne !! ),Mithotyn ( mistrzostwo !!) Falkenbach , Kampfar , Burzum
Najwyrzej cenie dokonania :
1. Bathory ( Hammerheart i Blood on ice !! )
2. Amon Amarth ( ktoś niesłyszał Death in fire ?? )
3. Mithotyn ( miażdzy !! )
4. Finntroll
5. Einherjer
Cytat:mithotyn: in a time of tales (w tle dzwiek mlota uderzajacego w kowadlo, genialne !!)lol jak to czytałem własnie leciał ten kawałek

Cytat:zastanawiam czy Finntroll to viking metaltroll metal , folk metal , black metal , viking metal - wybieżcie sobie ...
teraz troche pokomętuje ..
Cytat:A jesli ktos sie chce posmiac, to polecam Otyg Very Happymi sie bardzo podoba otyg choć mam im za złe że tak marną jakość albumu I Troldskogens Drömmande Mörker ..
Nie wiem jak to wytlumaczyc, ale gdy slysze, jak niektore kapele na sile pragna stworzyc klimat wikingowski, czy jakikolwiek inny, to placze ze smiechu. I wlasnie Otyg tak na mnie dziala. Rolling Eyes
Cytat:Natomiast uważam, że płytka ,,Sagovindars Boning'' grupy Otyg była świetnapopieram

Cytat:tylko teksty maja o wikingach i mitologii, muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu, zreszta porownaj "Hammerheart" Bathory i dajmy na to "Vesus The World" AA, roznice widac od razu
porównaj Wyrd z Vintersogiem albo Adorned brood z Doomswordem - tak sie nieda każdy zespół ma swój styl a viking metal łączy owe zespoły przez liryke a niemuzyke !
a tu macie definicje słowa Viking Metal
troche sie rozpisałem
HAIL METAL
HAIL BATHORY
HAIL THE HORDES
04-03-2005, 02:39 PM
Takie małe pytanie:W którym momencie wg ciebie Burzum to viking metal??
04-03-2005, 03:21 PM
Cytat:słucham takich zepsołów ( niektóre tylko lekko zachaczają o viking inne lekko o nievikingburzum zachacza o Viking po przez poganiskie texty
04-03-2005, 07:44 PM
Amon Amarth wymiata!! jadę na koncert do Szwecji!!
PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Viking
PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Viking
Anonymous
04-04-2005, 07:54 AM
Berud napisał(a):Battlelorestrasznie pozerski zespół... teledysk (te zabawkowe miecze i łuki) mają tak świetny, że można ich umieścić na 1 miejscu najbardziej kretyńskich kapel...
eddie napisał(a):PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Vikingi co z tego ? nie jest to czysty b/d... (viking-pochodny death
)04-04-2005, 03:35 PM
DeMoN.|. napisał(a):nietwierdze że nie bo niewidziałem , ale grają całkiem przyjemnie - no może troche płytko a co do kretyńskich kapel - http://execution.metal.pl/Berud napisał(a):Battlelorestrasznie pozerski zespół... teledysk (te zabawkowe miecze i łuki) mają tak świetny, że można ich umieścić na 1 miejscu najbardziej kretyńskich kapel...
04-04-2005, 05:25 PM
eddie napisał(a):PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Viking
Jak rowniez wiele kapel viking flirtuje z folkiem..
04-26-2005, 05:01 PM
Bathory Jest świetne
.... Każdy Album Bathory jest świetny, dla mnie to kultowy Zespół Viking Metalowy... Śmierć Quorthona, była również śmiercią Bathory...
(((((((((((((((
Z Bathory Najbardziej polecam Hammerhearta, Blood on Ice, Nordlanda I... no i Nordlanda II...
.... Każdy Album Bathory jest świetny, dla mnie to kultowy Zespół Viking Metalowy... Śmierć Quorthona, była również śmiercią Bathory...
(((((((((((((((Z Bathory Najbardziej polecam Hammerhearta, Blood on Ice, Nordlanda I... no i Nordlanda II...