09-01-2005, 01:19 PM
Kamael napisał(a):Dzięki wielkie za tego newsa... Po przeczytaniu go mogę powiedzieć tylko - nareszcie.Wzmianki są też na stronie Tool. Aktualnie Justin nagrywa bas.
Kamael napisał(a):Dzięki wielkie za tego newsa... Po przeczytaniu go mogę powiedzieć tylko - nareszcie.Wzmianki są też na stronie Tool. Aktualnie Justin nagrywa bas.
sXeRocker napisał(a):Dla mnie Tool jest świetny, istny geniusz a do tego oryginalny. Z tego co słyszałem ich muzyka jest przekazem filozofii którą sami wyznają a nawet wymyślili. Nie wiem co to dokładnie ale gdzieś coś o tym czytałem, może nawet na ich stronie. Mimo iż grają wolno to mają mroczny nastrój i te gitary....ah...i ten wokal... cudowneNie wymyslili.
, bynajmniej bardziej mroczny niz progresywny, ale i tak ich kocham i jade na ich koncert w przyszle wakacje do Berlina ^^Kamael napisał(a):Możliwe... Pomarzyć zawsze można ; ). A co do koncertu w Berlinie - jest już jakaś zaplanowana trasa?Jakis dokladniejszych szczegolow moze nie ma, ale "planuja trase po Europie na lato '06"
(Ale nie pamietam czy to bylo na ich oficjalnej stronie)mal napisał(a):A tak na marginesie, znam całą dyskografię, właściwie każdy utwór, strzeżcie się niepublikowanych (nie są warte Waszych uszu!), zespół uważam za świetny, jedyny w swoim rodzaju, stawiam go wysoko w osobistym rankingu.Ja czasem mam dziwne wrażenie, że niektórzy słuchacze Tool'a ograniczają się jedynie do "Lateralusa" (paru obserwowałem i z reguły znają jedynie ostatni album). Fakt, album jest genialny, ale to przecież tylko część twórczości zespołu. "Undertow", "Opiate", czy bardziej już znana "Aenima" przecież także są świetnymi albumami.

, a tu coś przyjemniejszego... bajka, czy inna... hmmm... nie do końca, może muzyka instrumentalnie, szufladkowo zupełnie się różni, ale to pozycja godna polecenia dla tych co lubią się 'nudzić', dla tych którzy szukają delikatnej psychodelii, dla tych co pragną pobudzić swe zmysły, dla tych którzy szukają w muzyce czegoś innego niż kilku solidnych jebnięć i rozchełstanych, gitarowych riffów na trzech akordach (wyjątki się zdarzają! Type O Negat... eee) i tu wymienia jeszcze tysiąc innych powodów, cenzura pomija. Dziękuję.mal napisał(a):Mogwai, no tak, ale niektórzy nie są do końca uświadomieni, a progresywę w postaci Porcupine, Dream Theater zna każdyNie przesadzajmy, że każdy - wystarczy spojrzeć na ilość wypowiedzi w tematach o tych zespołach, które są na tym forum (o Porkach sam założyłem, więc wiem ; )). Choć może nie należy uznawać ich za punkt odniesienia..., a tu coś przyjemniejszego...
Cytat:bajka, czy inna... hmmm... nie do końca, może muzyka instrumentalnie, szufladkowo zupełnie się różni, ale to pozycja godna polecenia dla tych co lubią się 'nudzić', dla tych którzy szukają delikatnej psychodelii, dla tyh co pragną pobudzić swe zmysły, dla tych którzy szukają w muzyce czegoś innego niż kilku solidnych jebnięć i rozchełstanych, gitarowych riffów na trzech akordach (i tu wymienia jeszcze tysiąc innych powodów, cenzura pomija). Dziękuję.Z tym fragmentem wypowiedzi nie mogę się nie zgodzić : ). Jest to inna bajka jeśli chodzi o styl gry (i o to w poprzednim poście mi chodziło), ale jeśli chodzi o dawkę psychodelii rzeczywiście z Tool'em ma wiele wspólnego.
Kamael napisał(a):[edit: 6 grudnia]
Długo wyczekiwany krążek kalifornijskiego kwartetu Tool powinien ujrzeć światło dzienne w kwietniu 2006 roku.
http://muzyka.onet.pl/mr,1207539,wiadomosci.html
Dżemik napisał(a):Heh.. Tool.. nuuuda.. Zasypiam po 2 minutach.. Zespol jedyny w swoim rodzaju.. Inna kapelke bym poprostu wylaczyl.. a przy Toolu zasypiam.. No i nie podobaja mi sie te ich teledyski.. =/ bleee.. Schiz zupelny..Jeśli Tool nazywasz nudą to go po prostu nie słuchaj.
Może nie umiesz z muzyki czerpać tego co chcą Ci przekazać wykonawcy.sXeRocker napisał(a):Dla mnie Tool jest świetny, istny geniusz a do tego oryginalny. Z tego co słyszałem ich muzyka jest przekazem filozofii którą sami wyznają a nawet wymyślili. Nie wiem co to dokładnie ale gdzieś coś o tym czytałem, może nawet na ich stronie. Mimo iż grają wolno to mają mroczny nastrój i te gitary....ah...i ten wokal... cudowneMałe sprostowanie- to nie oni wymyślili Lachrymologię. Ale ją wyznają
Toolica napisał(a):Dżemik napisał(a):Heh.. Tool.. nuuuda.. Zasypiam po 2 minutach.. Zespol jedyny w swoim rodzaju.. Inna kapelke bym poprostu wylaczyl.. a przy Toolu zasypiam.. No i nie podobaja mi sie te ich teledyski.. =/ bleee.. Schiz zupelny..Jeśli Tool nazywasz nudą to go po prostu nie słuchaj.Może nie umiesz z muzyki czerpać tego co chcą Ci przekazać wykonawcy.

Tomash napisał(a):ZauważyłamToolica napisał(a):Dżemik napisał(a):Heh.. Tool.. nuuuda.. Zasypiam po 2 minutach.. Zespol jedyny w swoim rodzaju.. Inna kapelke bym poprostu wylaczyl.. a przy Toolu zasypiam.. No i nie podobaja mi sie te ich teledyski.. =/ bleee.. Schiz zupelny..Jeśli Tool nazywasz nudą to go po prostu nie słuchaj.Może nie umiesz z muzyki czerpać tego co chcą Ci przekazać wykonawcy.
Dżemik jest dziwny, nie martw się
Nie martwię się. Tool i tak jest najlepszy 8) 8) 8)