• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

SENTENCED

Jako że jestem tu nowa i nie zauważyłam jeszcze tematu o jednej z moich ulubionych kapel, postanowiłam założyć go. Znacie ich muzykę? Co sądzicie? Ja po prostu ich uwielbiam, nawet teraz, gdy nie grają już. Tylko szkoda, że nie dane mi było zobaczyć żadnego koncertu...

tu macie link do stronki:
http://www.sentenced.org/

a tu link do jednej z piosenek:
http://mp3.centurymedia.com/Sentenced_Cr...Rising.mp3

[Obrazek: sentenced.jpg]
So I am in my Little Heaven...
So I am in my Little Cursed Hell...
So I live on my Little Own Land...
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Znam tylko kilka kawałków i są one bardziej heavy niż death/black. Pewnie daltego mi się podbają, bo death słucham rzadko, zaś black wcale. Smile
Odpowiedz

Znam tylko albbum "The Cold White Ligh" i nie za bardzo mi podchodzi gdyż to bardziej heavy jest. Nie za bardzo mi się podobają te kawałki gdyż wolę black, death niż heavy Wink .
'Blood and Tears' nawet niezły kawałek, ale reszta taka nudnawa dla mnie. Poprostu nie jestem fanem takiego grania.
Odpowiedz

W wersji heavy - lubię, ale nie zachywam się przesadnie. "Blood and Tears" był jakiś czas temu u mnie 'przebojem sezonu' Wink .
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

ot, taka sobie kapelka. Można posłuchać od czasu do czasu
Odpowiedz

Od początku: najbardziej death bylu na początku swojej kariery, na przełomie lat 80 i 90. Potem w 1994 po wydaniu pyty AMOK przeszli, że tak powiem, na bardziej heavy. Po odejśćiu pierwszego wolkalisty, jego miejsce zają Ville Laihiala. Zespół przeszedł na delikatniejsze, melodyczne granie. Osobiście bardzo lubię albumy Amok, Down, The Cold White Light, Frozen i ostatni - The Funeral Album.
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

cały czas czekam aż mi koleżanka ich dyskografię pzyniesie,bo podobno fajnie grają a ja słyszłam tylko kawałek 'Suicider' Tongue
Odpowiedz

to musisz pogonić koleżankę, bo warto. A SUICIDER jest spoko Smile

a na początku masz linka do Dead Moon Rising Wink
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Starych albumow (do Amok konkretnie) mozna posluchac, jednak najnowsze plyty to juz typowy girlie metal/rock dla smutnych dziewczynek. Zatem cinko.
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

bamelotka napisał(a):to musisz pogonić koleżankę, bo warto. A SUICIDER jest spoko Smile

a na początku masz linka do Dead Moon Rising Wink

dzie ten link??? Tongue
"For The First Time In A Long Time
...Everything Was Right In My
World...
And Then I Woke Up..."
Odpowiedz

no w pierwszym poście tego tematu
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Mam parenaście ich kawałków grają fajnie ale nie zachwycajaco.Wole ten poboczny projekt - Poisonblack Smile
Kill with power !
Die ! Die !
Odpowiedz

lubię Frozen, reszty nie znam ale poznam
and now is forever...
Odpowiedz

Blake napisał(a):Mam parenaście ich kawałków grają fajnie ale nie zachwycajaco.Wole ten poboczny projekt - Poisonblack Smile

rzeczywiście, poisonblack lepiej gra niż końcowe Sentenced, jednak nie znam całej dyskografii jeszcze. Mam nadzieję, ze zdążę poznać w najbliższym czasie Smile

fetus napisał(a):lubię Frozen, reszty nie znam ale poznam
Ja od tegoż albumu zaczynałam...potem sięgnęłąm po te starsze, a na końcu te ostatnie. Dziwnie ale jakoś ^^
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Co tu duzo mowic, kapela zajebista w chuj
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości