• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

rozmowy nie całkiem kontrolowane :>

hahaha Big Grin
Odpowiedz

onet.pl napisał(a):Iraccy heavymetalowcy szukają swego miejsca
Iraccy heavymetalowcy szukają swego miejsca w świecie. Członkowie grupy "Acrassicauda", uważający swój zespół za jedyny grający w Bagdadzie ostrego rocka, uciekli z Iraku do Syrii, a stamtąd dalej do Turcji, z obawy przed pogróżkami sekciarskich bojówek. Teraz czterej młodzi muzycy być może będą musieli wracać.
- Leżymy. Jesteśmy zgubieni - powiedział przez telefon agencji Reutera 23-letni Marwan, który wraz z pozostałymi członkami grupy: Firasem, Tonym i Fajsalem, przebywa w Stambule.

Jak tłumaczył, po wybuchu konfliktu na pograniczu turecko-irackim nie są w Turcji mile widzianymi gośćmi. Jednocześnie zwrócił uwagę, że żaden kraj nie chce przyznać im statusu uchodźcy. - Jeśli kiedykolwiek wrócimy do Bagdadu, i jeśli uda nam się wrócić do naszych rodzin, gdzie będziemy mieć próby? - pytał. Dodał, że frustrują go rozmowy o polityce i problemach osobistych, wolałby mówić o trasach koncertowych i piosenkach.

Ich wcześniejszą salę prób zniszczyła eksplozja.

- Jeśli teraz wrócimy do Badgadu, będziemy siedzieć w domu jak więźniowie, nawet nie będzie można wyjść po papierosy - podkreślił.

- Mieszkam w dzielnicy szyickiej, a jestm sunnitą - dodał Marwan, odnosząc się do toczącego się w Iraku konfliktu na tle wyznaniowym. - Są tam bandy, odmawiające nam podstawowego prawa, jakim jest wybór wolnej woli - zauważył.

- Grożono nam, że jesteśmy zamerykanizowani i gramy muzykę dla szatana, i tak dalej, że zginiemy jeden za drugim - kontynuował Marwan. O obaleniu przez Amerykanów reżimu Saddama Husajna Firas powiedział: "Zabrali Ali Babę, zostawili 40 rozbójników".

Zespół, którego nazwa pochodzi od łacińskiego określenia jadowitego gatunku skorpiona powstał w 2001 roku. Do momentu amerykańskiej inwazji na Irak w 2003 roku zagrał tylko trzy koncerty, później - już pod silną obstawą i z przerwami w dopływie prądu - mieli jeszcze trzy występy.

Historia "Acrassicaudy" jest głównym tematem kręconego przez Kanadyjczyków filmu dokumentalnego "Heavy Metal w Bagdadzie". Twórcy filmu - Eddy Moretti i Suroosh Alvi - zainicjowali też akcję poszukiwania nowego domu dla muzyków.
Odpowiedz

zajezdnia borek normalnie.
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

tylko u mnie sypie snieg jak ochujaly?
Odpowiedz

U mnie tesh
Odpowiedz

to przeze mnie, wczoraj słuchałem Winter Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

powinienem sie w takim razie cieszyc, ze nie theme z cannon fodder Mr. Green
Odpowiedz

cannon fodder to sobie sciagnalem jakiegoś remake'a ale cienki jak dupa węża
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Nawet u mnie dziś śnieg padał.
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny
Odpowiedz

Na kujawach identycznie :]
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

W Wielkopolsce nie, tylko piździawa chyba identyczna.
Odpowiedz

u mnie tylko deszczyk :?
Odpowiedz

no i skończył sie sezon jarania na balkonie...
[Obrazek: c8b259e3332eeddf.jpg]
Odpowiedz

[Obrazek: snieg.gif]
www.paski.org
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

jankier napisał(a):no i skończył sie sezon jarania na balkonie...
raczej picia na dworze Surprised
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości