• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Reggae na Lodzie II - 24 II 2007 - Tychy

Impreza odbędzie się 24 lutego 2007 roku w tyskim kinie Andromeda. Startujemy o godzinie 16:00.

[Obrazek: plakat.jpg]

* Radikal Dub Kolektiv www.radikaldubkolektiv.net
* Natural Dread Killaz ndk.relaz.pl
* Bass Medium Trinity
* Managga www.managga.com
* Polemic www.polemic.sk

W tym roku jakos biednie, przynajmniej tak mi sie wydaje. Slyszalem, ze ma cos jeszcze dojsc do skladu, ale jak na razie ciezko z dokladnymi informacjami choc gig za miesiac. Bilety chyba tak jak w tamtym roku 35 PLN w przedsprzedazy.
Odpowiedz

Na Radikal Dub Kolektiv i Bass Medium Trinity można by się przejść, ale poza tym widzę, że skład faktycznie dużo słabszy, niż w zeszłym roku.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):ale poza tym widzę, że skład faktycznie dużo słabszy, niż w zeszłym roku.

Jak to uslyszalem od jednego z organizatorow:

To nie jest wszystko, ale co jeszcze dojdzie i ile trudno powiedzieć. Polska scena była w zeszłym roku. Kto chodź trochę interesuję się wie że Radikale i Polemic to składy bardzo dobre i znane.

Zobaczymy. Jezeli akurat bedzie hajsu na tyle, zeby wejsc, wypic i posluchac, to czemu nie ;) [szkoda tylko, ze kino ma taka dziwna polityke i piwo only w kubeczkach 0.4l, cholery mozna dostac].
Odpowiedz

No ja jeszcze niedawno się interesowałem, ale w ogóle nie wiem co to ten Polemic ;D. Pierwsze słyszę.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):w ogóle nie wiem co to ten Polemic

Zespół został założony 18 lat temu, w 1989 w Bratysławie. W ciągu tychże 18 lat uzyskał status największej gwiazdy reggae-ska na Słowacji. Jest kilkukrotnym laureat Słowackiej odmiany Grammy, zwycięzcą wielu muzycznych nagród w swoim kraju. Wydali 5 oficjalnych płyt. Grali trasy koncertowe w Niemczech, Szwajcarii, Austrii, Czechach, we Włoszech i na Węgrzech. Obecnie grają prawie 100 koncertów rocznie, bijąc wszelkie rekordy popularności na słowackiej scenie muzycznej. W zespole znajduje się 10(!!!) muzyków, potrafiących stworzyć z każdego koncertu POLEMIC prawdziwe widowisko.

http://www.myspace.com/polemicskaband
Odpowiedz

Cholera, reggae i ska (to szczególnie) z Czech/Słowacji zawsze najbardziej mi się podobało. Chyba będę więc musiał zmienić zdanie o tegorocznym składzie ; ).
Odpowiedz

[Obrazek: szark_4.jpg]
[Obrazek: szark_7.jpg]

Watpie, ze sie jednak wybiore, zal mi kasy, dodatkowo, dwa tygodnie pozniej w Tyskim Kluster Pubie bedzie Paprika Korps ;)
Odpowiedz