• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

profanacja

http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/516362.html

"krzyż katolicki" <hahaha>
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

"genitalia czy jak to się nazywa" Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Jałokim napisał(a):http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/516362.html

"krzyż katolicki" <hahaha>

ale, ze co..? ze jaka instalacja...? zaraz zaraz ... o co tu chodzi..? :? Evil or Very Mad :? Evil or Very Mad :? Evil or Very Mad
Odpowiedz

Nie słyszałaś o tym? przecież sprawa się ciągnie od paru lat...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

hmmm cos tam slyszalam ale itak nie wiem o jaka instalacje chodzi... mogl bys zapodac jaki link czy cos takiego Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Odpowiedz

http://spam.art.pl/_old/nieznalska/
Odpowiedz

Polska ta sprawa pokazala ze tkwi jeszcze w mentalnym sredniowieczu.wstyd i hanba.
Cytat: A czego symbolem są genitalia, skoro wywołują w panu takie uczucia? - zapytał sędzia Marcin Kradziecki.

- Są czymś wstydliwym i nieprzyzwoitym. Gdyby było inaczej przyszedłbym do sądu z odsłoniętymi genitaliami i zostałbym skazany za obrazę - odpowiedział poseł.
jak ten posel ma ukryte kompleksy i wstydzi sie swojego ciala to nie powod by wytaczac Nieznalskiej sprawe w sadzie.
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
Odpowiedz

Sztuka rządzi się przecież swoimi prawami. Już w starożytności rzeźbiono posągi z gołymi genitaliami i jakoś nikt nie pozwie do sądu wydawnictw, które publikują zdjęcia rzeźb np. Zeusa czy Appolina. A co do propanacji to wydawało mi się, że istnieje wolność słowa. Jak to się można pomylić.
Nieoficjalne forum BEHEMOTH
http://www.behemoth666.fora.pl/index.php
Odpowiedz

A to wszystko nakreca jebane radio ma-ryja Rolleyes Angry Tongue Laughing
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):A to wszystko nakreca jebane radio ma-ryja Rolleyes Angry Tongue Laughing

fajne podsumowanie Laughing Laughing Laughing Laughing
Odpowiedz

Wierząca nie jestem, ale babka przesadziła. Wiedziała jak sobie zapewnić drogę do sławy. Ale po jaką cholerę przesłuchują stare babcie? Pewnie jeszcze z oddziału moherowych beretów ks Jankowskiego :/
masakra
Odpowiedz

tzn fakt, bo gdyby ktoś zrobił taką instalację z gwiazdą Dawida od razu byłby wielki szum... żeby było jasne: mi by to nie przeszkadzało, tak jak nie przeszkadza mi ten nieszczęsny krzyż.
Odpowiedz

No tak. Ale jednak głeboko godzi w uczucia religijne wielu ludzi. A argumenty, że Polska jest krajem zacofanym nie są żadnymi argumentami. Sądzę, że w innym kraju ludzie też by się bulwersowali
Odpowiedz

Cytat: Ją chyba szatan opętał - mówiła przed sądem Stanisława Frydrychowicz, sędziwa gdańszczanka. - Jakby zbezcześciła buddę czy inny symbol, to bym się nie zdenerwowała, ale o krzyż katolicki, to jestem zrozpaczona...

Równie dobrze ktoś mógłby się wtedy bulwersować o Buddę. Trochę głupio tak stawiać swoją religię wysoko ponad innymi...
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Rhonwen napisał(a):No tak. Ale jednak głeboko godzi w uczucia religijne wielu ludzi. A argumenty, że Polska jest krajem zacofanym nie są żadnymi argumentami. Sądzę, że w innym kraju ludzie też by się bulwersowali

Ogólnie to jest ciekawy temat, bo z jednej strony są Twoje argumenty(zresztą całkiem sensowne) a z drugiej jest wolność słowa... może po prostu przy wejściu na taką wystawę/spektakl/koncert... powinny być wywieszone informacje o zawartości?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości