• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

FAITH NO MORE

Mike Patton jest bogiem! Kto tak nie uważa, nie jest głupi, ale ja tak twierdzę Laughing A kto słucha nu-metalu i twierdzi, że najlepszym wokalistą jest Pierdek z kapeli Siuśki Szatana, ten qpa. Mike Patton pokazał nu-metalowym wokalistom jak się śpiewa i oni teraz nieumiejętnie stosują jego metody (vide vocal w Incubus). Piszcie!
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Troszkę chyba nie ten dział sobie wybrałeś, ale co tam Smile Trudno wrzucić Faith No More do jakiegoś konkretnego gatunku. Grają taką zróżnicowaną muzę, że na prawdę trudno stwierdzić czy to rock, czy metal czy Bóg wie co jeszcze. Ja osobiście bardzo kapelką lubię i szanuję. Mike to rzeczywiście genialny wokalista. Co do samego zespołu, to znam od bardzo dawna za sprawą tatusia, z którym słuchałam ich już na początku podstawówki, albo i wcześniej Smile Polecam wszystkim bardzo gorąca. Pozdr.
Odpowiedz

Uhhh - Faith No More - wielka szkoda że teraz tak duzo ludzi nie wie co to za kapela. A przecież, jak już wyżej pisano, obok takich kapel jak Clawfinger, Rage czy Biohazard to wyznacznik dla wielu dzisiejszych popłuczyn NU-metalowych, przy czym Faith No More grał muze ostrą ale także nasyconą artyzmem i wręcz symfonicznością
Odpowiedz

słyszałem o taj kapeli ,ale nigdy sie nią nie interesowałem tak bliżej ,no i jest czego żałować ,bo to wypasiony zespoł. Bardzo przypadł mi do gustu kawałek Crack Hitler
Się jara dziewczynko .sie jara chłopaku to czysta maryha bez odoru maku ,bez odoru wojny o zajebistym smaku ,włoszczyzna holandii o mistrzowskim zapachu !!
Odpowiedz

ciezko jest ich zakwalifikowac do czegokolwiek, ale do jednej kategorii napewno mozna - "zajebista muzyka"
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):ciezko jest ich zakwalifikowac do czegokolwiek, ale do jednej kategorii napewno mozna - "zajebista muzyka"
Jak to mawiaja: nie inaczej!!!
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

bardzo fajna kapela Smile
Teledysk to "epic" zajebisty. Miałem album The Real Thing, bardzo dobry album, tylko zgubiłem go Sad oraz jakieś The Greatest Hits. Dziwi mnie to, że mało osób zna ten zespół.
Troche już zapomniana kapela ..niestety.
Odpowiedz

Szanowalem zawsze, ale nigdy nie penetrowalem.
Zawsze sie zachwycalem Epic'iem i do tej pory cenie. To jest jedyna ich plyta, a raczej singiel ktory zakupilem i na tym konczy sie dla mnie Faith No More. Po prostu nie tego szukam w muzyce.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Niestety dość zapomniana kapela, a bardzo niesłusznie. Plyty takie jak Real Thing, Angel Dust, King for A Day... stawiam na równi z dokonaniami RHCP, Alice In Chains, Soundgarden czy Pearl Jamu. Ciężko znależć złe slowo na ekipe Mikea Pattona.
Odpowiedz

buubi napisał(a):Niestety dość zapomniana kapela, a bardzo niesłusznie.

Dokładnie, Faith No More to niesamowita kapela, to co Patton robi ze swoim głosem... Miód na uszy! Szkoda że się rozeszli, takie albumy jak Angel Dust czy Albm Of The Year nigdy nie powinny zostać zapomniane...
Powstaje portal o tematyce stoner,sludge,doom,groove,psychedelic,southern - jesteś chętny do współpracy? pisz: grzegorz@stoner.pl
[Obrazek: banerheavymusicro2.gif]
Odpowiedz