• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Archive

No jakoś umknął mi temat o Archive. Jedyna płyta jaka mi się podoba to of korz "You look...". Może pozostałem zbyt krótko słyszałem, może po prostu zbyt dużo w nich elektroniki (a z tym u mnie ślisko Wink ), może zbyt mało space-rocka jak na w/w płycie. Tak czy owak ta jedna płyta jest iście wspaniała i tak jak mowicie sporo w niej klimatu floydowo-porcupineowego. Czekamy co pokażą na następnej - podejrzewam że dopiero wtedy przeskoczą poprzeczkę "Again". Oby...
Odpowiedz

[18 maj]
Miriam - odnośnie "Noise" mam dokładnie takie same odczucia.
Buubi - mówiąc szczerze - znając mniej więcej Twój gust i muzykę jaka Cię interesuje - byłbym zaskoczony, gdyby któraś płyta poza "You Look..." Ci się spodobała ; ), szczególnie "Londinium" jest z zupełnie innej bajki. Ja akurat dobrze podaną elektronikę bardzo lubię, dlatego też pewne zainteresowanie np. trip-hopem.

Co do nowej płyty, to mam nadzieję, że będzie powalająca, bo przez nią czekam na zamówionego Tool'a już dwa tygodnie ; ). Kumpel przy okazji zamówił właśnie "Lights" i dopiero 22 maja w dniu jej premiery zostanie nadana przesyłka.
Przyznam, że dawno ich nie słuchałem - głównie dlatego, że nie mam własnej żadnej ich płyty - wszystkie kiedyś jedynie pożyczyłem. Wypadałoby wreszcie poświęcić parę złotych...

[26 maj]

No i dzisiaj miałem okazję u kumpla sprawdzić, jak zespół zaprezentował się na "Lights". Raz przesłuchaliśmy i pierwsze wrażenie baaardzo pozytywne, to może być jedna z moich ulubionych płyt tego roku. Szkoda, że zmienili wokalistę, ale nowy też spisuje się dobrze - nie mam zarzutów.
Może za jakiś czas znajomy mi pożyczy i będę mógł się lepiej zapoznać. Jedno co ważne - kupił wersję z dvd i jeśli ktoś ma zamiar wydać pieniądze, to też właśnie tę wersję polecam. Zawiera na początku kilkunastominutowy filmik o powstawaniu "Lights" (zwie się to "All Abouts Lights") - tam też wywiady z członkami zespołów. Klasyka, ale zrobione bardzo fajnie. Poza tym płyta zawiera trochę zdjęć i co najważniejsze "Archive Live Rock & Rex, Paris 2005", czyli video z zeszłorocznego koncertu w Paryżu.
Tracklista:
1. You Make Me Feel
2. Fuck U
3. Headspace
4. Numb
5. Again
6. Pulse

Wykonania moim zdaniem powalające, idealne, nie spodziewałem się, że oni tak świetnie wypadają na żywo. Polecam wszystkim.
Odpowiedz

05.11.2006 - Kraków, Studio, godz: 19:00; bilety: 85 zł do 29 października, od 30. i w dniu koncertu 95 zł
06.11.2006 - Warszawa, Proxima, godz: 20:00; bilety: 90 zł do 29 października, od 30. i w dniu koncertu 100 zł

Miriam, wybierasz się? Ja poważnie się zastanawiam. W zasadzie jest to niedziela więc termin dla wielu osób pewnie średni, ale skoro chyba będę mieszkał w Krakowie, to może się wybiorę, jeśli nic nieoczekiwanego mi nie wyskoczy.
Odpowiedz

Baaardzo bym chciała, ale najprawdopodobniej nie będzie mnie na tym koncercie (kwestia funduszy) Podobno mają puścić lub transmitować jeden z tych koncertów w radio (chyba na Trójce) Ale to nie to samo co usłyszeć "Again" i "Lights" na koncercie : (
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Jeśli nic niespodziewanego mi nie wyskoczy, to na ten koncert się wybiorę. Skoro jest okazja, to grzechem byłoby nie skorzystać ; ). Bilet trochę drogi, liczyłem na przynajmniej 10 zł mniej, ale chyba jakoś to przeżyję.
Odpowiedz

Oj tak, tylko te ceny... Teraz nie za bardzo mnie na to stać no i termin też mi niezbyt pasuje (próbna matura) Ale ciągle po cichu liczę, że jednak pojawię się na koncercie ; )
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Fakt, Wy w tym roku macie próbne szybciej, niż zwykle.

Przeglądam sobie ich forum w poszukiwaniu setlist i znalazłem coś takiego:

Ateny, sierpień 2006

lights
numb
system
fuck you
fade
you make me feel
sit back down
again

----------------

fold
concience
pulse
programmed

Byłoby nieźle, gdyby powtórzyło się coś w tym stylu ; ).

[edit]

Cytat:Wiadomo już kto wystąpi na polskich koncertach Archive jako support (5. i 6. listopad 2006, Kraków i Warszawa). Będzie to, zaprzyjaźniona z Dave’em, brytyjska grupa Redjetson (myspace.com/redjetson). Ma ona za sobą wydanie płyty „New General Catalouge”, zatem wyruszenie z Archive w trasę po Europie jest dla nich świetną okazją do promocji własnej muzyki poza Wielką Brytanią.
Odpowiedz

Archive - poznane dzięki Trójce, ale tej starej. Again przez wiele tygodni było na 1 miejscu listy.Troszkę to trywialne, ale nieodłącznie kojarzy mi się z tragedią 11 września. Świetny zespół,świetny krążek live from Paris.
Baby,did You forget to take your meds?...
Odpowiedz

Fajnie, ze sa tu fani Archive. W takim razie zapraszam na strone http://www.archivemusic.pl a przede wszystkim na forum http://forum.archivemusic.pl
Pozdrawiam
Grumens
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości