• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koncertowy rok 2008

Zapowiada się następny rozpierdalający koncertami rok.

Wśród wydarzeń zapowiedzianych na pierwszą połowę '08 najbardziej interesujące są IMO:

The Cure - Katowice
Mark Knopfler - warszawa
Santana - Warszawa

..i absolutny faworyt:

Joe Satriani! Na razie na rozpisce trasy najbliżej nas jest Praga i tam wstępnie 3 czerwca mam zamiar się wybrać. Nie wykluczone,ze zagra w Polsce,ale jeśli gig miałby odbyć się gdzieś na Północy to wolę Czechy. No i fajna wycieczka by była Big Grin
Odpowiedz

no i the police. Niekoniecznie moja muza, ale jeśli będe miał kase to pójde, Coppeland to perkusyjny geniusz. Chodzą słuchy o Metallice i Iron Maiden...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Ironi będą napewno, ale o Metallice nic nie wiem.
Odpowiedz

Metallica raczej też, w każdym razie są prowadzone rozmowy, to wiem na pewno. Co z tego wyjdzie - zobaczymy
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

cóż, pojadę na Offa, może jescze na jakiś inny fest.
Poza tym planuje złapać Ściankę, Emitera, Contemporary Noise Quintet, Kobiety, Plum, Bryla, Kristen, Tymona no i Świetlików.

Z zagranicznych zespołów to chciałbym Radiohead (byle nie na Openerze), Shellaca, Jesu i Current 93.

To tylko takie plany, życzenia. Na pewno pojawi się dużo innych ciekawych koncertów.

Pod koniec tego roku zaliczę jeszcze koncert Apatii.
Odpowiedz

Exodus też prawdopodobnie wpadnie. Testament jak wyda nową płytkę to pewnie także uda się w trasę. Może i Polskę odwiedzą.
[Obrazek: washburndime32buh6yl5.png]
Washburn Dime 32 Custom
Odpowiedz

Na pewno najwiekszym wypasem koncertowym w 2008 jest Magic Circle Festival.
Odpowiedz

Mi kurde wakacyjne koncerty mogą powypadać :/ bo mam w planach wyjazd do roboty za granice i nie wiem czy sie bedzie oplacalo wracać. Się zobaczy ...
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

no to wybierz sie na jakis koncert za ta granica, co za problem.
Odpowiedz

na 1000000000% bede na MAgic Circle
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Judas Priest mógłby wpaść kiedyś
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):no to wybierz sie na jakis koncert za ta granica, co za problem.

mi w sumie nie chodzi o sam koncert, ale o festiwale jakieś. Nie na razie nie będę zapeszał nic :].
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

moi jada na the police do chorzowa :]
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Ja na razie wiem tylko tyle, że pojadę na każdy festiwal reggae w Polsce, na który będzie mnie stać. Ostródę zaliczam obowiązkowo. I pojadę też na koncert Bakshish, o ile będą grać w okolicy. Podobno ma grać Izrael na wiosnę w Katowicach więc to też pewniak. A poza tym nie mam kasy na jakieś pojedyncze koncerty, więc pewnie na żaden inny nie pojadę.
Odpowiedz

Izrael ostatnio w wawie zażyczył sobie cztery dychy za koncert, więc ja pozostanę przy słuchaniu ich z empetrójki/starych winyli
Odpowiedz