• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HELLSING

Witam wszystkich fanów tego świetnego anime [ oraz mangi naturalnie ] ! Oglądałem wszytskie odcinki [ leciały, nie wiem czy jeszcze lecą na vivie w piątki o 22.00 ] po niemiecku [ nie lubie tego języka ale co poradzić jak tylko na vivie gellsing leciał Sad . Po za tym ściągnąłem odcinki w orginale po japońsku z angielskimi napisami [ o niebo lepsze... ] . Mój ulubiony order to rzecz jasna sword dancer Angry . Mój ulubiony bohater? Walter i te jego nitki Angry Jak ktoś wielbi jak ja hellsinga zapraszam 8)
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
Odpowiedz

mam 4 płyty z Hellsingiem dostane od szanownego byłego ale jeszcze jakoś nie miałam okazji się do nich zabrać, ale że zbliżają się wakacje zamierzam to nadrobić Angry
Odpowiedz

Ta HELLSING do bra rzecz Wink Tongue Mogli by druga serie zrobić
Niech MOC będzie z tobą
[Obrazek: fanta1ou.gif]
[Obrazek: 145ez1.jpg]
Odpowiedz

O ile wiem sam mistrz Kohta Hirano zabiera się już do kolejnej seri 13 orderów Angry Kupujcie sobie mangę hellsing. Jest zupełnie inna niż anime. Np. 1 spotkanie andersena z alucardem w anime ma miejsce na stacji metra, w mandze w jakimś opuszczonym domu. Jest różnica, nieprawdaż ? 8)
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
Odpowiedz

ja osobiście odradzam zakupienie mangi, bowiem to straszna chała. Nie dość, że wogóle kreska nie ta, to jeszcze miny i klimat wogóle niedostępny. Anime forever Big Grin
Wszystko co mroczne nie jest mi obce Tongue
Odpowiedz

No nie, manga nie taka zła, ale namime wymiata Angry Angry Angry
Odpowiedz

Ja oglądałem jakiś teledysk do hellsinga i był nieco makabryczny Rolleyes
Odpowiedz

Anime? Tak, w podstawowce, ale nic ambitnego...macie jakies linki do anime Hellsinga? moze sie nawroce...tylko chcialbym cos sciagnac i zobaczyc...
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

nie wiem co ludzie widza w tym calym "anime"... przeciez to zwykle kreskowki. spidermany i inne x-meny, tyle ze z wielkimi galami i spiszastymi nosami.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Szyszak napisał(a):nie wiem co ludzie widza w tym calym "anime"... przeciez to zwykle kreskowki. spidermany i inne x-meny, tyle ze z wielkimi galami i spiszastymi nosami.

Taki jesteś pewien?
A oglądałeś jakąkolwiek serię w całości?
Odpowiednią do Twojego przedziału wiekowego?
Bo jeśli widziałeś tylko pokemony to z Bogiem.
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

Odpowie mi ktos na post powyzej...?Please?
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

Fireball, skorzystaj z jakiegos programu p2p. na przyklad eMule. -> TUTAJ <- masz emulowe linki do hellsinga.
Szyszak napisał(a):nie wiem co ludzie widza w tym calym "anime"... przeciez to zwykle kreskowki. spidermany i inne x-meny, tyle ze z wielkimi galami i spiszastymi nosami.
Ile anime ogladales? Ja troche widzialem i szczerze powiem, ze gdybym mial dzieci to za cholere bym im tego nie puscil. Czesc zawiera tresci zrozumiale tylko dla doroslych (tak, przy ogladaniu anime czasem trzeba myslec) a czesc jest po prostu zbyt brutalna i krwawa. Tak wiec porownywanie tego do spider mana czy x-menow, ktorych jedynym atutem jest zywa akcja, nie jest zbyt dobre.

p.s. slyszalem, ze druga seria jest gotowa, tylko nikt jej na razie nie wydal. Ktos potwierdzi?
Odpowiedz

Zapytam tak...
Czy kiedykolwiek w jakiejś kreskówce zetknąłeś się z homoseksualizmem, problemami natury filozoficznej bądź z prześladowaniem czyli rasizmem, szowinizmem, przemocą w szkole lub też wcześniej wspomnianym homoseksualizmem???

Szczerze wątpię...Więc jakim prawem osądzasz coś, kompletnie nie zapoznawszy się z tematem???

Poczytaj trochę, pooglądaj a dopiero potem kyrtykuj.
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

Fanka mangi i anime jestem nie od dzis, wiec i z tym tytulem jestem dobrze zaznajomiona. Dostalam jakis czas temu wszystkie odcinki na CD i musze powiedziec ze troche sie zawiodłam. Kreska całkiem fajna, duzo akcji, ale fabuła jakos mnie nei porwała. Malo skomplikowana, miejscami nawet nudna. Słyszałam ze manga jest lepsza, ale narazie nie mam chajcu zeby sobie kupic.
De Profundis Mors Vas Cousument
Odpowiedz

Hellsing jednym z moich ulubionych anime jest, tako rzecze Ariona :>

A co więcej... Do makabrycznych na pewno bym go nie zaliczyła, jakoś pod tym względem nie bardzo mnie rusza. Co mnie szczególnie poruszyło? Fakt, że Victoria miała opory przed piciem krwi - koniec przeskoków upodobań, stało się to tak jakoś naturalnie i bardzo mi się to podobało :)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości