Ankieta: Co s - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Dobrym Basist
80.95%
34
80.95%
11.90%
5
11.90%
7.14%
3
7.14%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Cliff Burton - Zapomniana Legenda? [+26-09-1986]

Bass Solo - niech ktoś posłucha Cliff Burton - Pulling Teeth (anesthesia)
Metall 4 ever !
Odpowiedz

Ja sie wprawdzie nie znam, ale wg mnie raczej dobrym basista byl. Smile
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

.. ale sa (byli) lepsi.. =)
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

No tak ale w jego przypadku nie pokazal jeszcze swoich pelnych mozliwosci. Nie wiadomo jak by sie wszystko potoczylo gdyby to sie tak nie skonczylo.
Odpowiedz

Widzialem Go na vhs-ie z koncertu. Nie widziałem nikogo innego kto by tak grał solówki na basie Laughing
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

No ale fakt faktem gral dobrze i w sumie wszyscy o nim pamietaja...
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

grał bardzo dobrze - świetnie
Odpowiedz

Nie da się ukryć,są z pewnością lepsi basiści,lecz Cliff Burton na zawsze pozostanie jednym z filarów prawdziwego składu Metallici.Nie wyobrażam sobie,żeby ktoś inny na jego miejscu dał takiego czadu i włożył tak ogromny wkład w rozwój zespołu będącego dziś ikoną metalu.To jemu można zawdzięczać fakt,że Metallica zaszła tak daleko.Niepowtarzalny styl gry,sposób bycia i po prostu niezastąpiony muzyk.
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Hagall napisał(a):Nie da się ukryć,są z pewnością lepsi basiści,lecz Cliff Burton na zawsze pozostanie jednym z filarów prawdziwego składu Metallici.Nie wyobrażam sobie,żeby ktoś inny na jego miejscu dał takiego czadu i włożył tak ogromny wkład w rozwój zespołu będącego dziś ikoną metalu.To jemu można zawdzięczać fakt,że Metallica zaszła tak daleko.Niepowtarzalny styl gry,sposób bycia i po prostu niezastąpiony muzyk.

Popieram w 100% :!:

Swoją drogą, gdzie jest odpowiedź: "genialny był" ? Wink
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Moim zdaniem spokojnie mieści się w czołówce najlepszych rockowych/metalowych basistów na świecie. W pełni zgadzam się z Hagallem
Odpowiedz

Axe Rose ==> To czy Cliff Burton był genialny albo i nie,mogą powiedzieć jedynie ci co z nim pracowali na codzień.Nie nam to oceniać.Wszyscy znamy go wyłącznie z muzycznej strony,prywatnie - kto wie jaki był.Z reszta Genialny to trochę za wielkie słowo (przynajmniej jak na mój subiektywny sposób oceny).
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Hagall napisał(a):Axe Rose ==> To czy Cliff Burton był genialny albo i nie,mogą powiedzieć jedynie ci co z nim pracowali na codzień.Nie nam to oceniać.Wszyscy znamy go wyłącznie z muzycznej strony,prywatnie - kto wie jaki był.Z reszta Genialny to trochę za wielkie słowo (przynajmniej jak na mój subiektywny sposób oceny).

Niemniej jednak był basistą dość niekonwencjonalnym. Podobno kiedy reszta Metallici zobaczyła w akcji pierwszy zespół Burtona, w czasie solówki zastanawiali się, gdzie się podział gitarzysta. Okazało się że były to popisy Cliffa, wspomagającego się pedałem "wah".
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Macias napisał(a):Nie widziałem nikogo innego kto by tak grał solówki na basie Laughing

http://www.fendereurope.com/players/Matt...Rancid.asp

To jest basista,..
Odpowiedz

Mi Rancid zupelnie nie lezy sorry Laughing
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

Macias napisał(a):Mi Rancid zupelnie nie lezy sorry Laughing

Tu nie chodzi o to czy ci lezy czy nie, chciales kogos kto gra solo na bassie to podalem,...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości