• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dreadful Shadows

Wiec jesli chodzi o mnie osobiscie, to nie znam jeszcze ich pierwszej plyty (Estrangement). Najbardziej do gustu przypadlo mi chyba Buried Again. Najmniej The Cycle, jakis czas temu kupilam sobie ta plyte, w ogole jej nie znajac, a sugerujac sie jedynie gdzies tam zaslyszanymi opiniami no i wczesniejszymi dokonaniami zespolu. Sluchajac jej kilka pierwszych raz bylam dosc mocno zawiedziona, duzo krotkich, podobnych do siebie utworow, zrobionych jakby "na odwal sie". Pozniej mi sie nawet spodobala, stwierdzilam, ze utwory jednak jakostam sie roznia (bardzo mi sie podoba Calling The Sun) ale wciaz uwazam ja za niezbyt ciekawa. Nie mowiac o tym, ze te wstawki damskiego wokalu mogliby sobie calkowicie- jak na moj gust oczywiscie- odpuscic. Ogolnie jednak zespol uwazam za naprawde dobry i warty polecenia tym; ktorzy go jeszcze nie znaja Smile
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Estrangement jest warte posłuchania. Ja bardzo lubię album Beyond the Maze. Polecam w razie czego, fajny klimat Smile Buried Again też jest całkiem całkiem.

Swoją drogą DS częściowo się zreaktywowało pod szyldem Zeraphine, ale niespecjalnie polecam. Śpiewają po niemiecku, bez kopa i bez żadnego lepszego pomysłu, skopiowali tylko z leksza styl Dreadful. Nudne.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości