04-07-2005, 04:12 PM
Amon Amarth - zespół dosyć młody ( zasłynoł w 02 r , powstał w 92 r ) , w polsce praktycznie nieznany a szkoda . Ich muzyka to Death Metal głęboko zakożeniony w Viking Metalu niektórzy nazywają ich muzyke Melodic Death Metal , osobiscie wole tą 1 wersje . Zespół jest odbierany bardzo dobrze , wszyscy moi kumple są zachwyceni tym zespołem , inaczej pisząc ani razu nienapodkałem sie z negatywną opinią na temat ich muzyki . Mają na koncie 6 albumów z czego 2 ostatnie to wg. mnie ich najlepsze dzieła ( w szczegulności album Versus The World" ) . Jest to jeden z tych zespołów które zapracowały i są zkazane na sławe . Jak już pisałem Zespół jest mało znany w polsce dlategomon Am gorąco polecam i odsyłam do :
- najlepszego kawałka Death In Fire ( klip )
- oficjalnej strony
zacznijcie od Death in Fire - miarzdzy , żuca na kolana , wymiata !!!!!!!!!!!!!!!!!! to właśnie ten klip/kawałek sprawił że zaczołem słuchać Death i Black Metalu , jestem pewien że sie wam spodoba
ps. polujcie na płytke Versus The World !
- najlepszego kawałka Death In Fire ( klip )
- oficjalnej strony
zacznijcie od Death in Fire - miarzdzy , żuca na kolana , wymiata !!!!!!!!!!!!!!!!!! to właśnie ten klip/kawałek sprawił że zaczołem słuchać Death i Black Metalu , jestem pewien że sie wam spodoba
ps. polujcie na płytke Versus The World !