• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gnijąca panna młoda

Nowy film Tima Burtona powracający do klimatów które znamy z "Edwarda nożycorękiego" czy "Beetlejuice". Fabułę utworzono na postawie starej rosyjskiej legendzie o mężczyźnie który w przeddzień swego śłubu został porwany do krainy zmarłych aby poślubić trupa. Wg. mnie film jest świetny, pełen nawiązań do kultowych pisarzy, czy filmów.
Taka dosyć przewrotna czarna komedia z elemetami rodem z bajki.
Jak dla mnie
10/10 Smile
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny
Odpowiedz

Ladny film, owszem. Oczywiscie za duzo spiewu jak to bywa w animowanych filmach, ale ogolnie jest interesujacy.Warto obejrzec.Moim zdaniem lekko melancholijny, lecz jest w miare krotki, wiec oglada sie dobrze.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Film jest genialny.Byłam na nim ostatnio w kinie i nie żałuję wydanych na niego pieniędzy.Kolejne wspaniałe dzieło Tima Burtona.Obejrzałabym go chętnie jeszcze raz.
Smile
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

podpisuję się pod wszystkimi ochami i achami na temat tego filmu. Ogólnie to Tim Burton - mistrz! I nie mam co do tego wątpliwości po Corpse Bride i Nightmare Before Christmas. A soundtracki do Beetlejuice i NBC są w pierwszej piątce moich ulubionych.
spoko czyli chujowo
Odpowiedz

ja jutro ide z klasa do kina tak wiec jutro napisz czy mi sie podobal (ale jesli chodzi o fabule i wykonanie to jest gut ;])
So come on! Jump in the fire! ];->
Odpowiedz

Ja się chyba wybieram jeszcze raz... Big Grin nieczęste zachowanie jak na mnie
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny
Odpowiedz

bylem zobaczylem i...? spodobal mi sie cholernie Big Grin.
Fajny pomysl i wykonanie. Dubbing tez dobry (chodzi mi o podlozone glosy w Amerykanskiej wersji...). Tlumaczenie na Polski tez ok.
Szczerze mowiac? troche mi sie zal zrobilo Gnijacej Panny Mlodej Smile
So come on! Jump in the fire! ];->
Odpowiedz

johnny depp w dubbingu...
ah.
co do filmu, to tak jak wyżej
świetny.
cóż więcej dodawać. ;p
ale niestety oglądałam go na kompie. to nie to samo co w tv czy kinie.
plus jeszcze mamuśka krzątająca się, tatuś ciekawski i braciszek błąkający się jak smród po gaciach.
trzeba obejrzeć jeszcze raz.
Odpowiedz

bardzo fajny. podobalo mi sie zestawienie swiata zywych ze swiatem martwych. kto widzial ten wie gdzie jest jasniej... (you're better off dead Big Grin)
Odpowiedz

Tim Burton mistrzu
a film przedni
bardzo bardzo sie podobal
wszystkie ochy i achy sluszne bardzo
cale zycie na debecie
Odpowiedz

Film super Big Grin Chociaż na ogół 'męcze się' kinem ambintym ten ma klimat Big Grin Normalnie polecam!! W ogóle nie ma co..Tim Burton-miszczu Wink
Odpowiedz

Hehe, a zauważyliście może jak wygląda Pan Młody? Laughing Przypomina on wam kogoś? Big Grin Big Grin
Earth's Hell... Mars' Hell... Where the Hell is Heaven?
Odpowiedz

film mniodny po prostu Smile dawno nie ogladalem tak dobrego filmu, ma wszystko czego mi trzeba Big Grin czarny humor, troche muzyki (zajefajnie gral), ladne kobiety i fajne zakonczenie Big Grin Nie bede mowil wiecej bo sie opisac tego nie da po prostu, to trzeba obejrzec.. 10/10 :]
Odpowiedz

Balthor napisał(a):opisac tego nie da po prostu, to trzeba obejrzec.. 10/10 :]
Zgadzam się w 100% ,film boski Big Grin A oglądaliście Burtona 'Charliego i fabryke czekolady'?
Odpowiedz

Genialna animacjaSmile 100% Burtona - mroczny klimat, makabryczna fabula, oryginalne postacie no i nutka grozy Big Grin Jedyny film, na ktorym w kinie bylam 2 razy Tongue a no i swietna muzykaSmile fantastyczny efekt niemalze 10-letniej pracy Big Grin

Cytat:Hehe, a zauważyliście może jak wygląda Pan Młody? Laughing Przypomina on wam kogoś?

kukielki byly upodabniane do aktorów, jacy maja im podkladac glosWink oczywista rzecz, ze jest "z denia" do Deppa podobny Smile
6 CZERWONYCH LAM WENEZUELSKICH 142 PIEJĄCE LAMY MEKSYKAŃSKIE
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości