• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Colours of Ostrava" - 5 edycja

Kiedy: 20.07.2006
Gatunek: elektronika, folk, hip hop, jazz/blues, mroki, reggae, rock, ska

[Obrazek: colours_logo.gif]

Kolejna już 5. edycja „Colours of Ostrava” trwać będzie po raz pierwszy w swej historii całe 4 dni. Festiwalowy teren będzie znów umiejscowiony w centrum Ostrawy – teren targów „Černá louka” i Śląskoostrawski Zamek. W scenariuszu tegorocznego festiwalu nie zabraknie gwiazd z zagranicy i z krajowej, czeskiej sceny. Będą prezentowane najróżniejsze gatunki muzyczne od rocka przez muzykę etniczną i dance, aż po niszowe, alternatywne style.

Międzynarodowy, muzyczny festiwal „Colours of Ostrava” może się już teraz pochwalić pierwszą, wielką gwiazdą tegorocznej edycji. Po raz pierwszy w historii odwiedzi Czechy legendarny malijski śpiewak i muzyk Salif Keita, który jest uznawany za jednego z najważniejszych przedstawicieli muzyki etnicznej. W swojej muzyce Keita powraca do afrykańskich korzeni, nie brakuje w niej domieszki jazzu, funky, afro – kubańskich rytmów czy soulu. Na “Colours of Ostrava” przyjedzie z liczną kapelą w ramach kilkumiesięcznego turnee i na żywo zaprezentuje swoją ostatnią, bardzo udaną płytę – „M´Bemba”. Sądząc po przyjęciu na ostatnich koncertach i po entuzjastycznych recenzjach tej płyty, czekają nas naprawdę niezapomniane doznania muzyczne.

Tak jak w roku ubiegłym, nie zabraknie w tej bogatej muzycznej ofercie, imprez towarzyszących. Będą to przedstawienia teatralne, występy DJ-jów, warsztaty, specjalna, wydzielona część dla dzieci -„dziecięcy świat”, kino - kawiarnia itd.

Bilety na cztery dni festiwalu można będzie kupić od 1.4. we wszystkich oddziałach sieci Ticketpro Poland.

źródło: independent.pl

W zeszłym roku było kilku ciekawych wykonawców (m.in. Asian Dub Foundation), zastanawiałem się czy się nie wybrać, ale ceny biletów mnie odstraszyły. Z chęcią w tym roku bym się wybrał, ale już coś za dużo mam koncertów/festiwali na oku. Zobaczymy jak będzie...
Odpowiedz