- Liczba postów:
- 481
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
musicale filmowe - nie bardzo. Ale musicale na żywo, w teatrach lub na torwarze bardzo lubię. Za co? Za całokształt i niezwykłą atmosferę. A z ostatnich musicali polecam Metro i Romeo&Julia.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
"Rocky horror show" ale nie film tylko spektakl
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
- Liczba postów:
- 573
- Liczba wątków:
- 18
- Reputacja:
-
0
Miałam na Upiora iść, ale jednak nie poszłam.Mam nadzieję,że szybko wyjdzie na DVD.
See You At The Bitter End...
- Liczba postów:
- 969
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Jeśli chodzi o musicale to zdecydowanie HAIR. Krótko: genialne, mogę oglądać i słuchać nonstop. Piosenka tytułowa rzuca mnie za każdym razem na kolana. Age of Aquarius jest chyba jednym z najgenialniejszych utworów w historii rock'n'role'a. No i ta scena w filmie kiedy pakują żołnierzy do samolotu-perfekcja...
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
- Liczba postów:
- 81
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
jestem zrozpaczona, bo nie widziałam... ciagle jakoś mnie to omijało... pamietam tylko fragmenty. Czy bedą to puszczali w najbliższym czasie na którymś kanale?
- Liczba postów:
- 1,555
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
sory za odswierzanie tamatu ale musiałem tu napisac do moich ulubionych musicali zaliczaja sie oczywiscie Hair i Jesus Christ SuperStar, do mniej lubianych ale tolerowanych to tak : Grease, Skrzypek Na Dachu.
- Liczba postów:
- 81
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Taa! Skrzypek na dachu jest fany ^^
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
musicale...bleeeee. Moim zdaniem po prostu nuuuuuda.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 226
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
O musicalach mogę powiedzieć nie wiele pamiętam jakieś z dzieciństwa oglądane w serii "w starym kinie "
co tu mówić tamte obrzydziły mi gatunek na tyle że po żaden nie sięgnąłem nawet jak miałem okazje
a jak zacząłem oglądać moulin rouge tylko się w swoim postanowieniu utwierdziłem
niestety na hair nie trafiłem może to źle bo z każdej strony słyszę że to coś dobrego no cóż może kiedyś się uda